Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За підсумками роботи у 2008 році ГУ МНС України у Львівській області визнано одним із кращим у державі

У Головному управлінні МНС України в Львівській області за участю заступника Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Валерія Третьякова відбулося підведення підсумків діяльності обласного ГУ МНС за 2008 рік. У своєму вступному слові начальник ГУ МНС України в Львівській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Дмитровський зазначив, що основні зусилля Головного управління та підпорядкованих підрозділів впродовж минулого 2008 року були спрямовані на реалізацію організаційних і практичних заходів щодо виконання законодавства щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, забезпечення безпеки та захисту населення і територій від негативних факторів техногенних та природних катастроф. Під час наради зазначалося, що протягом минулого року у Львівській області виникло 16 надзвичайних ситуацій, внаслідок яких загинуло 11 та травмовано 49 осіб. Мала місце 401 некласифікована надзвичайна подія, що на 5, 8 % більше ніж в минулому році, внаслідок яких загинуло 66 та травмовано 115 осіб.
На території області виявлено 924 боєприпаси, які вилучені та знешкоджені у встановленому законом порядку саперами 1-го аварійно-рятувального загону МНС України.
Зареєстровано 1619 пожеж, що на 5,6 % менше ніж в минулому році, на яких загинуло 127 та постраждало 64 особи. Кількість загиблих та травмованих зменшилася відповідно на 1,5 % та 5, 8%.
З метою запобігання та ліквідації різного роду небезпечних ситуацій пожежно-рятувальними підрозділами здійснено понад 17 тисяч виїздів, що на 3 тисячі більше ніж в минулому році. Врятовано життя 610 мешканців Львівщини та матеріальних цінностей на суму понад 136 мільйонів гривень.
Завдяки тісній взаємодії із органами влади прийнята «Комплексна програма забезпечення техногенної та пожежної безпеки у Львівській області на 2007-2010 роки», якою передбачено заходи щодо покращення матеріально-технічного забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів, зокрема придбання пожежного автомобіля АПД-2, аварійно-рятувального обладнання, засобів зв’язку та захисту органів дихання. Вже протягом двох років виділяються кошти на її реалізацію. В 2007 році – 545 тис. грн., в 2008 році - 524 тис. грн. Разом з тим, зазначив начальник ГУ МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський, існують окремі питання, які потребують особливої уваги.
Зокрема, це – утримання в належному стані, обслуговування та проведення ремонтів захисних споруд; недостатнє фінансування протипаводкових заходів в гірських районах та на заплавах річок Дністер і Західний Буг; обмежене фінансування державних програм по ліквідації гірничо-хімічних підприємств та проведення рекультиваційних робіт в зоні їх впливу; забезпеченість непрацюючого населення, яке проживає в зонах можливого хімічного ураження, засобами індивідуального захисту; влаштування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення на потенційно небезпечних об’єктах, які розташовані на території Львівської області.
Слід зазначити, що заступник Міністра Валерій Третьяков високо оцінив діяльність ГУ МНС України в Львівській області щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, проведення профілактично-попереджувальних заходів по недопущенню загибелі та травмування людей, здійснення превентивних заходів на об’єктах різної форми власності. Наголосивши на тому, що колектив рятувальників Львівщини вже впродовж декількох років справедливо визнається одним із найкращих у державі, Валерій Третьяков вручив начальникові ГУ МНС відзнаку Української Православної Церкви – орден Св. Володимира. Про це «Гал-info» повідомили у центрі пропаганди ГУ МНС України у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ