Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За півдня у Львові випало 12% місячної норми опадів

Як повідомили у Львівському гідрометцентрі, сьогодні з 08.00 до 14.00 год у Львові випало 5,6 мм снігу, що становить 12% від місячної норми. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Також синоптики уточнили, що станом на 08.00 год 18 березня у Львові випало 2,5 мм снігу, а загалом від 16 березня – 37% місячної норми опадів.

Нагадаємо, за повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології впродовж 18 – 19 березня у Львові та області очікується різка зміна погоди. Так, 18 березня – сильні опади (мокрий сніг з переходом в сніг). Вітер північно-східний 9 – 14 м/с, пориви 15 – 22 м/с, хуртовини. Подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця, снігові замети. Приріст снігового покриву 20 – 35 см. 19 березня – поступове припинення опадів. Водночас прогнозують зниження температури повітря: 18 березня вночі 11 – 16°С морозу, вдень 6 – 11°С морозу; 19 березня вночі 13 – 18°С морозу, вдень 2 – 7°С морозу.

Враховуючи погіршення погодних умов та несприятливі прогнози на найближчі дні, в місті оголошено режим чергування для комунальних служб, до роботи залучать всю наявну снігоочисну техніку. Також вихідні оголошено робочими днями для двірників та працівників ШРП міста.

Як повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури, встановлено чергування на підприємствах і службах відповідальних осіб, поклавши на них обов’язки оперативного вирішення всіх питань безперебійного обслуговування мешканців міста комунальними послугами і ліквідації ймовірних аварійних та надзвичайних ситуацій.

За інформацією управління охорони здоров’я, міські медичні заклади також надають всю необхідну допомогу тим, хто цього потребуватиме: людей з переохолодженнями приймають міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука та міська клінічна 8-ма лікарня на вул. Навроцького; пацієнтів з відмороженнями приймає міська клінічна 8-ма лікарня на вул. Навроцького; пацієнтів за соціальними показниками приймають за територіальним принципом, у наданні медичної допомоги не відмовляють нікому.

Управління соціального захисту міста нагадує, що на час похолодання в місті цілодобово, без вихідних працює пункт обігріву в приміщенні Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на вул. Кирилівській, 3а. Тут забезпечують гарячими напоями, харчуванням швидкого приготування, за необхідності видається одяг. На період значного зниження температури повітря працюють також денні пункти обігріву на вул. Личаківській, 56, вул. Сербській, 15 та вул. Городоцькій, 163а.

Також мешканців просять не паркувати машини у недозволених місцях, щоб не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ