Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За півтора року львівські вулиці матимуть 100% освітлення – Євген Бентковський

На сьогодні у Львові освітлено 60% вулиць, проте директор ЛКП „Львівсвітло” Євген Бентковський запевняє, що за півтора року львівські вулиці матимуть 100% освітлення.  „На сьогодні вже виконано ремонт зовнішнього освітлення площі Торгової, вулиць Чигиринської, Кульпарківської, Кульчицького на суму 100 тис. грн. Ведуться роботи на вулицях Стрийська, Наукова. Незабаром розпочнуться роботи на вулицях Пасічна, Богдана Хмельницького. Закінчуються роботи на Сихівському мості. Так, на цьому шляхопроводі встановлено 22 нових світильники, відремонтовано 45, замінено 1000 м самонесучого ізольованого проводу. Для покращення умов експлуатації встановлено 18 з'єднувальних коробок, 36 муфт, проведено повний ремонт монтажних шаф в кількості 5 шт., та встановлена розподільча шафа 1-170. Усунуті усі пошкодження, пов'язані із довготерміновим відключенням напруги. На ці цілі виділено і освоєно 100 тис. грн бюджетних коштів”, - розповів “Гал-info” директор ЛКП „Львівсвітло” Євген Бентковський.
Також львівське комунальне підприємство „Львівсвітло" за ініціативи та на замовлення інженерного управління міської ради розробляє проекти із заміни залізобетонних опор на металеві, що є значно надійнішими. Зокрема, вони не ламаються при ударах та не несуть потенційної небезпеки. Також іде заміна ліній електропередач з оголеними проводами на самонесучий ізольований провід. Оголені проводи часто замикають та є небезпечними в експлуатації, тоді як самонесучий провід є ізольованим і навколишнє середовище, наприклад гілки дерев, атмосферні явища тощо не спричиняють шкоди такому проводу.
„Зараз іде заміна старих ртутних ламп на натрієві. Ресурс роботи старих ламп становить 6-10 тис. годин, а утилізація цих ламп після виходу їх з ладу становить приблизно 1,5 грн за штуку. Ресурс роботи натрієвої лампи розрахований на 28-50 тис. год., такі лампи не потребують особливих заходів щодо їхньої утилізації, - розповів Євген Бентковський. - З метою економії електроенергії планується встановити лічильники для обліку енергії, що використовується у зовнішньому освітленні міста. Нагадаю, що вік систем зовнішнього освітлення Львова становить, щонайменше, 20 років, а ремонт та реконструкція на них проводилася ще на початку 90-х років. Щодо ілюмінації об'єктів історичного значення, то вона взагалі проводиться вперше у нашому місті”.
  Усі роботи проводяться за кошти, передбачені в міському бюджеті Львова на поточний рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ