Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

За помилки і здобутки Матолича відповість Шемчук

Богдан Матолич має величезний управлінський досвід. Він добре знає область, працював у різних командах. Саме це могло стати основною причиною подання новим головою ОДА його, Матолича, кандидатури на посаду першого заступника. Однак, не виключено, що Матолича невдовзі поміняють. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловила політолог Оксана Дащаківська.

Водночас політолог не відкидає, що збереження попередньої команди було однією з умов призначення Віктора Шемчука, зважаючи на негатив з боку Львівщини до представників президента і відсутність у нового голови ОДА управлінського досвіду роботи в облдержадміністраціях.

Богдан Матолич в останню свою каденцію першим заступником голови ОДА був членом команди Михайла Костюка, якому закидають провал економіки. Економіка – сфера відповідальності першого заступника.

«Матолич – фігура управлінська, бюрократична, то ж і не може нести політичної відповідальності за роботу попереднього голови. Хоча ситуація в області від нього, як від першого заступника, також залежить. Він відповідальний лише перед тими, хто його найняв. Якщо таке подання відбулося, значить його робота у ролі управлінця влаштовує», – зауважила Оксана Дащаківська.

На її думку, збереження Матолича в команді також може означати, що новий голова триматиме лінію попередника. Структура роботи і напрямок розвитку залишаться тими же, що були і в Михайла Костюка.

Також експерт не відкидає, що увійшовши в курс справ в області та відчувши смак влади, Віктор Шемчук здійснить зімни в команді.

Нагадаємо, за інформацією Гал-інфо з джерел у Львівській ОДА, голова ОДА Віктор Шемчук подав документи на затвердження Богдана Матолича на посаді першого заступник голови Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ