Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За програмою «теплих кредитів» відшкодували 71 млн грн

Держенергоефективності здійснило чергову компенсацію населенню та ОСББ за програмою «теплих кредитів». Цього разу сума відшкодування склала 71 млн гривень, повідомили в Управлінні комунікації та зв'язків з громадськістю Держенергоефективності.

Зокрема, найбільшу компенсацію – 54,4 млн грн – отримали родини на утеплення індивідуального житла.

Майже 3,7 млн грн. одержали домогосподарства, які встановили твердопаливні котли.

Ще близько 12,9 млн грн виплачено ОСББ та ЖБК, які впроваджували енергоефективні заходи у багатоповерхівках.

Загалом, за три роки програма «теплих кредитів» допомогла вже понад 360 тис. родин утеплити свої помешкання та зменшити комунальні платіжки. Уряд відшкодував учасникам програми майже 1,9 млрд гривень. Зокрема, компенсовано:

1,7 млрд грн. - фізичним особам на утеплення індивідуального житла;

117 млн грн. - фізичним особам на встановлення твердопаливних котлів;

86,2 млн грн. - ОСББ та ЖБК на утеплення багатоповерхівок.

«Співфінансування енергоефективних заходів з різних джерел – дійсно вигідний спосіб утеплити житло. Такий механізм дозволяє значно зменшити витрати родин при придбанні обладнання та матеріалів, необхідних для термомодернізації будинку», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

До речі, окрім держави, компенсації за «теплими кредитами» надає ще й місцева влада. Дізнатися, де саме можна отримати додаткову допомогу на утеплення, можна на сайті Агентства: http://saee.gov.ua/uk/programs/map.

Нагадаємо, що минулого тижня відновлено видачу «теплих кредитів» в Ощадбанку та Укргазбанку. Тому усі охочі долучитися до енергозбереження за державної підтримки можуть поспішити та скористатися цією програмою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ