Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За провокацією на Львівщині стоять російські спецслужби, - СБУ

Начальник Управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук заявив, що сьогоднішні, 29 березня, події, які сталися на Львівщині, є результатом роботи російських спецслужб. Про це він заявив на брифінгу у Львівській ОДА, передає кореспондент Гал-інфо.
Начальник ГУ СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук. Фото: Сергій Бобра, Гал-інфо.

Сьогодні, 29 березня, у Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, група із 150 осіб намагалася вчинити провокацію, перекривши дорогу із плакатами на польській мові про якийсь геноцид поляків в Україні.

Віктор Андрейчук переконаний, що провокаційна акція могла б мати інший масштаб, однак спільні дії Служби безпеки України та Національної поліції дозволили діяти на крок вперед.

«За цими подіями на Західній Україні стоять російські спецслужби. Сьогодні ми вже бачимо чітку паралель: вночі відбувся постріл з гранатомета РПГ-26 по адміністративному приміщенню Генерального Консульства Республіки Польщі у Луцьку і одночасно наступний крок – провокативна акція на прикордонній території на Львівщині», - сказав він.

Він також додав, що провокативна акція з перекриттям дороги мала відбуватися у Рава-Руській.

«Ми дали можливість їм організуватися, зібратися, виїхати і коли вони були готові проявити себе, ми провели дії по затриманню», - сказав Віктор Андрейчук.

Він наголосив, що українські спецслужби не допустять ніяких дій, які б дали можливість Росії розхитити ситуацію на території Львівської області.

Деталі затримання він не став розголошувати, але повідомив, що в результаті операції в організаторів акції були виявлені «цікаві речі».

Віктор Андрейчук наголосив, що все покажуть громадськості згодом, адже наразі все документують та опитують кожного, хто брав участь у провокації.

«Коли ми все це покажемо, то тоді люди зрозуміють, як все це працює», - наголосив Андрейчук.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, уночі проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального Консульства Республіки Польщі у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. Жертв внаслідок вибуху немає.

Також, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні, 29 березня, у Львівській області в селі Гряда, що на трасі Львів - Рава-Руська, невідомі спробували перекрити дорогу. Люди з плакатами польською мовою перегородили рух на міжнародній трасі і запалили димові шашки.

Нагадаємо також, що 12 березня, поліція Львівської області біля міста Мостиська затримала групу осіб, які мали намір перекрити дорогу на прикордонне містечко Шегині та провести мітинг на підтримку поляків в Україні.

Тоді повідомлялось, що було затримано 50 осіб. Організаторів учасники не назвали. Як розповідали ті, кого затримали - всі з Львівської області, кожен отримав гроші за участь в такій акції. Називалась сума 50 гривень.

Однак офіційна поліцейська версія  невдалого перекриття дорого 12 березня була така. Поліція Львівської області біля міста Мостиська дійсно зупинила автобус, в середині салону якого було 35 осіб, і вони мали при собі якісь плакати. Затримання людей, які були в автобусі - не було. Автобус зупинили, і на водія склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 121 КУпАП – порушення правил дорожнього руху.

Натомість експерти схиляються до того, що 12 березня була спроба провокації з боку російських спецслужб, які мають намір розпалити етнічний конфлікт  в українських регіонах, які межують із Польщею.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ