Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За результатами перевірок КРУ на Львівщині порушено 43 кримінальні справи

У 2009 році працівники контрольно-ревізійного управління провели контрольні заходи на 926 підприємствах, установах та організаціях області. На 852 з них виявлено фінансові порушення. Зокрема, виявлено 63 мільйони гривень втрат фінансових і матеріальних ресурсів, допущених внаслідок порушень законодавства (з них на початок 2010 року 43 мільйони уже відшкодовано). Внаслідок неефективних управлінських дій на об'єктах контролю втрачено 49 мільйонів гривень. Крім того, фінансові порушення, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, склали понад 357 мільйонів гривень, з яких понад 185 мільйонів гривень - усунуто. Про це повідомила прес-служба КРУ у Львівській області.

 

Протягом 2009 року проведено комплексні ревізії виконання місцевих бюджетів та використання бюджетних коштів Дрогобицького, Жидачівського та Миколаївського районів, міст Дрогобича, Борислава, Моршина та Нового-Роздолу. Крім того, спільно з працівниками КРУ у Рівненській області проведено комплексну ревізію виконання бюджетів Рівненської області.

 

Минулого року в управлінні запроваджено операційний аудит - попередній контроль за використанням бюджетних коштів для вирішення проблемних питань на підприємствах державного сектору економіки. У результаті за півроку роботи (липень-грудень) наші аудитори виявили понад 30 ризикових операцій, завдяки чому вдалося запобігти фінансовим порушенням на 152,2 млн.грн., з яких 19 млн.грн. - потенційно безповоротні втрати державних ресурсів.

 

Удосконалено контроль у сфері державних закупівель. За результатами цих перевірок вдалося запобігти порушенням у сфері держзакупівель на 360 млн.грн. Тепер представники КРУ присутні на процедурах розкриття тендерних пропозицій, що на нашу думку, сприяє збереженню ресурсів державної скарбниці.

 

За результатами проведених контрольних заходів правоохоронним органам передано матеріали 317 ревізій, перевірок державних закупівель та комісійних перевірок, на підставі 43 з них - порушено кримінальні справи. До адміністративної відповідальності притягнуто 1 952 особи, якими сплачено понад 338 тис.грн. штрафів, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 475 осіб, до матеріальної - 45, а 5 осіб звільнено із займаних посад.

 

Крім того, Дзямба Ю.В. повідомив присутнім пріоритетні напрями роботи управління на 2010 рік. Це операційний аудит, подальший розвиток оперативного контролю за державними закупівлями та окремими господарськими операціями суб'єктів господарювання тощо. Також начальник управління звернув увагу на те, що цього року будуть проведені контрольні заходи на об'єктах, які використовують значні обсяги ресурсів держави. Зокрема, це підприємства, підпорядковані МОЗ, Мінпромполітики, МінАПК, МНС, Антимонопольному комітету, Держагентству з інвестицій та інновацій, Службі автомобільних доріг тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ