Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За умови введення всіх енергозберігаючих технологій Львівська область може зекономити 1 млрд кубометрів газу в рік

За умови введення всіх енергозберігаючих технологій Львівська область може зекономити 1 млрд кубометрів газу на рік і обмежитися споживанням газу, який видобувають у Львівській області. Про це сьогодні, 8 грудня, на конференції „Перспективи фінансування  ЕКО-будівництва та енергозбереження з зарубіжних фондів” розповів начальник головного управління промисловості Львівської області Ростислав Сорока.

За його словами,  на сьогодні  на Львівщині  видобувають 1 млрд  230 млн кубометрів газу в рік, тоді як споживають вдвічі більше, а за умови запровадження всіх енергозберігаючих технологій цього вистачить.
З цією метою з 2006 року діє „Програма впровадження енергозберігаючих технологій на 2006-2008 роки”. Зокрема, на її реалізацію в обласному бюджеті у 2006 році було передбачено близько 2 млн грн. Також діє відповідний відділ, який займається реалізацією програми і проводить енергетичну паспортизацію об’єктів, які підпадають під дію цієї програми на сьогодні, – це близько 4100 об’єктів комунальної сфери. Зокрема, фізичним  особам і комунальним підприємствам, які взяли кредит на впровадження енергозберігаючих технологій і мають паспорт енергозбереження, відшкодовуються відсотки кредиту в межах 15%. Загалом з початку року на впровадження енергозберігаючих технологій було залучено 50 млн грн кредитних коштів. Проте для ефективності програми на наступний рік потрібно передбачити в обласному бюджеті 10-20 млн грн на її реалізацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ