Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика  |  Війна з Росією

За жорстокі злочини росія буде покарана, тому ми тут – у Львові, - Крістос Джакомопулос

Крістос Джакомопулос та Руслан Стефанчук залишили записи у Книзі почесних гостей Львова. Пресслужба ЛМР.

Сьогодні до мерії Львова завітали Гендиректор Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістос Джакомопулос та Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. Тут вони поспілкувались з мером міста Андрієм Садовим та залишили записи у Книзі почесних гостей Львова.

Андрій Садовий презентував гостям екосистему підтримки і турботи про людей НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), яку вибудовують у Львові, а також озвучив мрію збудувати тут масштабний протезний завод. Адже зараз близько 20 тисяч українців, які втратили кінцівки внаслідок війни, потребують протезування.

Крістос Джакомопулос запевнив у підтримці України та зазначив, що сьогодні для нього велика честь бути у Львові – столиці відповідальності за жорстокі злочини росії.

«В часи величезних страждань справедливість є важливою річчю. Правники шукають формулу, яка здатна була б полегшити страждання та принести мир. Де має виконуватись таке завдання, як не у Львові – столиці відповідальності за жорстокі злочини? Бути у Львові в цей момент – велика честь для мене та для Організації, яку я представляю», - написав у Книзі почесних гостей Львова Крістос Джакомопулос, Гендиректор Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи.

Також у Книзі почесних гостей Львова залишив запис Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Маю особливу честь зробити цей запис у Книзі почесних гостей славетного міста Лева під час візиту в Україну Президента Європейського Парламенту і великого друга України Роберти Мецоли. У важчі часи нашої боротьби проти ворога Львів надав прихисток тим українським громадянам, які ховалися від жорстокої та невиправданої агресії проти нашої держави з боку росії», - написав він.

Нагадаємо, сьогодні у Львові Президентка Європейського парламенту Роберта Мецола, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та міський голова Львова Андрій Садовий вшанували пам’ять полеглих захисників і захисниць України. Також у Львові триває конференція United for Justice – «Об'єднані заради справедливості». Це своєрідний «юридичний Рамштайн» за участю генпрокурорів світу, що має на меті об’єднати зусилля для притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ