Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом» на Львівщині

Лісівники Львівщини, представники влади та громадських організацій взяли участь у загальнонаціональній толоці, присвяченій масштабній висадці дерев в Україні!

До висаджування дерев у Великомостівському лісництві Жовківського лісгоспу долучилися заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, народний депутат України Ростислав Тістик, депутат обласної ради Роман Демчина, голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степан Білас та голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин. 

Разом із лісівниками садили дерева також голова Великомостівської териториальної громади Ярослав Ройко з апаратом міськради та депутатами, голова Жовківської ТГ Олег Вольський, представники громадськості, навчальних закладів та учні Соснівського шкільного лісництва. Учасниками висаджено близько 6 тис. сіянців порід сосни та дуба звичайного, ялини та модрини європейської. Усі сіянці із закритою кореневою системою вирощені в спеціалізованому Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі. 

У рамках заходу відбулося нагородження команди Соснівського шкільного лісництва, яка здобула ІІІ місце у всеукраїнському конкурсі учнівських лісництв та І місце у Всеукраїнській виставці досягнень юних натуралістів у номінації «Лісівництво».

 Сьогодні у масштабній висадці дерев беруть участь всі державні лісогосподарські підприємства Львівщини. На ділянках лісового фонду з учасниками акції вже висаджено понад 70 тис. дерев. 

Загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом» відбувається у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту Greening of the Planet.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ