Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Захоплені українські катери виводять із Керчі

Захоплені українські військові катери ʺБердянськʺ і ʺНікопольʺ, а також буксир ʺЯни Капуʺ, в супроводі російської берегової охорони 17 листопада вивели з акваторії ʺГенмолаʺ в Керчі.

Як повідомляє Крим.Реалії, катери в супроводі російських кораблів слідують Керченською протокою в напрямку Чорного моря.

Місцевість на підступах до території військової частини, де перебували українські катери, перекрита, чергують російські поліцейські і люди в цивільному.

Згідно з міжнародною базі відстеження судів Мarine Тraffic, українські буксири ʺСапфірʺ, ʺТитанʺ і ʺГайдамакиʺ перебувають у Чорному морі біля берегів Криму, ймовірно, для того, щоб забрати захоплені Росією українські військові кораблі і супроводити їх в порт.

Нагадаємо, у травні Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити моряків і кораблі ʺБердянськʺ, ʺНікопольʺ та ʺЯни Капуʺ.

Трибунал ООН зобов’язав Росію відпустити захоплених моряків

25 червня стало відомо, що українські військові катери ʺНікопольʺ і ʺБердянськʺ, а також буксир ʺЯни Капуʺ зникли з акваторії стоянки суден ʺГенмолʺ в Керчі, де вони перебували останні місяці.

В РФ не збираються виконувати вимогу Трибуналу про звільнення українських моряків

7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, в рамках якого в Україну повернулися 35 громадян, в тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

Як писало Гал-інфо, 4 листопада МЗС України надіслало РФ ноту з вимогою повернути українські кораблі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ