Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закінчити реконструкцію озера на вулиці Панча цього року не вдасться, - Лучишин

На сьогодні важливо вберегти ті ремонтні роботи, які вже виконані і правильно законсервувати їх на зиму. Про це повідомили під час виїзного засідання комісії екології, природокористування та енергозбереження ЛМР.

Депутати зібралися, аби проінспектувати об’єкт і зрозуміти чи в сьогоднішніх умовах, в час війни, можливо завершити його реконструкцію.

«Ми ознайомилися з ходом робіт на озері, щоб мати розуміння, чи варто сюди виділяти кошти, щоб його закінчити, або чи можна його законсервувати в тому стані,  допоки не закінчиться війна і ми будемо мати вже зовсім інші пріоритети», - прокоментував голова комісії екології, депутат Влодко Лучишин.

«І насправді сьогодні ми побачили і почули, що все ж таки варто було виділити певні кошти, щоб довести стан цього об’єкту до правильної консервації, щоб не втратити все те, що є вже зроблено на сьогодні і не тратити ще більше коштів у майбутньому, якщо об’єкт руйнуватиметься. Тому закінчити реконструкцію цього року не вдасться, але ми будемо рекомендувати міській раді продовжити будівельні роботи. Тим більше, що на сьогодні вже зроблено 70% робіт на суму 10,9 млн грн, а  щоб їх не втратити, потрібно виконати ще 10-15%», - підсумував депутат.

«Озеро, яке складатиметься з двох частин вже накрили мембранною плівкою, облаштували мостик, замостили тротуарні доріжки тощо. Попереду – облагородження всієї території, встановлення меблів,  озеленення та висадка дерев, облаштування дитячого майданчика», - додала заступниця голови комісії, депутатка Марія Чижишин.

Нагадаємо, що у 2016 році озеро на Панча, 8-10  пересохло і від того часу громада боролася за його відновлення. На 4-ий рік вони отримали перемогу у громадському бюджеті і відтоді працюють з проектантами й хочуть, щоб озеро стало місцем для відпочинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ