Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про олігархів: Разумков повідомив нові деталі

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив, цього тижня розгляд законопроєкту про олігархів не планується.
ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА, УП

Про це інформує УНІАН з посиланням на слова спікера під час брифінгу.

"На цьому тижні його не буде. Він сьогодні перебуває в комітеті. Якщо не помиляюся, 1 тис. 257 поправок до нього подано", - відповів голова ВР на запитання, коли в порядку денному можна буде побачити цей законопроект у другому читанні.

Разумков зауважив, що це велика кількість поправок і профільний комітет їх ще не розглядав.

"Я думаю, що найближчим часом він зможе розглянути. І щойно (законопроект - УНІАН) буде готовий, в межах Регламенту зможемо його розглядати у стінах Верховної Ради України, безпосередньо на пленарному засіданні", - сказав Разумков.

Також на запитання, чи зможе ВР проголосувати за цей законопроект у другому читанні, він зауважив, що зараз відповісти "достатньо важко".

"Як я вже зазначав, 1 тис. 257 поправок подані. Якщо будуть вони враховані або здебільшого враховані... То після цього теоретично це може відбутися", - сказав голова ВР.

Водночас він зауважив, що цього тижня планується розглянути законопроект про індустріальні парки, а законопроекти, які стосуються народовладдя та медіа, розглядати не планується.

Також Разумков підтвердив інформацію про те, що в парламент надійшов офіційний лист від уповноваженого Ради з прав людини Людмили Денисової про невідповідність Конституції законопроекту про олігархів.

"Зараз розбираємося, вивчаємо, після цього буде трохи більше інформації - і зможу більш розширено відповісти. Там є бачення, пов'язане з відповідністю Конституції", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ