Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Закон "Про регулювання містобудівної діяльності" пролобіювали потужні будівельні корпорації?

У Львові триває Форум місцевого самоврядування. Нині триває третя панельна дискусія «Містобудування і культурна спадщина», під час якої директор департаменту містобудування Андрій Павлів звернув увагу на проблеми галузі в Україні. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Понад 79% населених пунктів України не мають генеральних планів, тобто дві третини міст не мають перспективи просторового розвитку. Дві третини території не готові до інвестицій.

Містобудівельна політика не має профільного міністерства. Але нам слід все-таки думати про проблеми просторового розвитку», - зазначив Андрій Павлів, директор департаменту містобудування ЛМР.

Також Андрій Павлів розповів, що законодавство у містобудівельній галузі постійно змінюється не на користь органів місцевого самоврядування.

«Якщо впродовж останніх 4 років двічі змінюється законодавство містобудівельне, то як це пояснити мешканцю, коли в нього складається враження, що тут щось не чисто?

Останній закон 2011 року на 90% позбавив будь-яких прав впливу на просторовий розвиток міста. Ми не знаємо, що проектується в місті, як проектується, ми не маємо інформації про те, кому надається дозвіл на будівництво і коли здається в експлуатацію. Я не знаю, чи це є законне будівництво, чи це є самовільне будівництво. Тож коли проаналізувати закон «Про регулювання містобудівної діяльності, складається враження, що його лобіювали потужні будівельні корпорації», - додав Андрій Павлів.

Довідка.

Організатори та партнери: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Офіс Ради Європи в Україні, Програма розвитку ООН в Україні, Фонд Фрідріха Науманна за Свободу, проект Місцевий економічний розвиток міст України, Німецьке товариство міжнародного співробітництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ