Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закриття МАФів через продаж там алкоголю, пива та цигарок – піар Садового – «Я – Львів’янин»

Громадська організація «Я – Львів’янин» називає дії міського голови Андрія Садового щодо ліквідації МАФів через продаж там алкоголю, тютюну та пива передвиборчим піаром. За словами голови цієї організації Андрія Анонищака, ліквідація малих архітектурних форм не усуне проблеми з продажем зазначеної продукції неповнолітнім. «Ми підтримуємо ідею Садового, але не підтримуємо дії на знищення МАФів, оскільки продаж алкоголю, пива та тютюну неповнолітнім – це не проблема малих архітектурних форм. Це продають дітям всюди, і якщо забороняти, то забороняти всюди», - зазначив Андрій Антонищак.
 За його словами, приймати певні заходи необхідно за фактом виявлення порушення і стосовно конкретного підприємця, а не забороняти торгівлю у всіх МАФах.
Члени «Я – Львів’янин» також негативно оцінюють рішення виконкому міської ради, яке ставить обмеження на продаж алкоголю, тютюну та пива біля шкіл, закладів охорони здоров’я тощо в тій частині, де продаж не заборонений у стаціонарних об’єктах. «Якщо заборона не поширюється на стаціонарні об’єкти, то про кого тоді дбає міська влада? Під великим сумнівом, що про здоров’я дітей. Крім цього, в такій ситуації порушуються права споживачів та конкуренція», - зазначив голова громадської організації.
Для покращення контролю за споживанням алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітніми особами члени «Я – Львів’янин» розробили пропозиції до міської ради. По-перше – організувати круглий тіл, на якому громадські організації, контролюючі органи та виробники змогли б обговорити існуючі проблеми та прийняти консенсусне рішення. По-друге – організувати роз’яснювальну роботу серед учнів шкіл, започаткувати гарячу лінію з виявлення фактів продажу алкоголю, пива та цигарок неповнолітнім. Також у ці пропозиції входить розробка плану заходів на відновлення безкоштовних гуртків та спортивних секцій при школах, щоб діти мали змогу корисно і цікаво проводити час. Ще одним пунктом пропозицій є заборона популяризації алкогольних та слабоалкогольних напоїв посадовцями ЛМР. «На телеканалах часто можна побачити, як під час святкування чого-небудь міські посадовці випивають певні алкогольні напої. А діти на це дивляться. Тому потрібно таку пропозицію заборонити», - зазначив Анонищак. Останньою пропозицією є діяти в межах чинного законодавства.
Нагадаємо, що мер Львова Андрій Садовий заявив виключення зі схеми малих архітектурних форм міста тих МАФів, які продаватимуть неповнолітнім алкогольні напої та тютюнові вироби. Мський голова провів нараду з представниками органів внутрішніх справ, прокуратури, представниками влади щодо виявлення фактів продажу алкоголю дітям. Також 9 квітня на сесії Львівської міської ради планують внести зміни у перспективну схему розміщення малих архітектурних форм.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ