Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Залишився "Героєм": прем'єр не позбавив Бойка звання

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не знайшов достатньо підстав для застосування персональних санкцій щодо одного з лідерів забороненої проросійської партії ОПЗЖ Юрія Бойка.

Юрій Бойко ти президент-втікач Віктор Янукович

Про це пише Рух ЧЕСНО з посиланням на відповіді Офісу президента на запит.

Нагадаємо, петиція про негайне позбавлення фігуранта Реєстру держзрадників Юрія Бойка звання "Героя України", яку подав лейтенант ЗСУ Андрій Гайдай, зібрала потрібну кількість голосів українців.

Петиція про позбавлення Бойка звання Героя України набрала 25 тисяч підписів

Президент 9 грудня звернувся до очільника Уряду Дениса Шмигаля з проханням проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Бойка. 

Майже за місяць Денис Шмигаль надіслав відповідь Володимиру Зеленському про те, що наразі недостатньо підстав для застосування санкцій щодо Юрія Бойка.

Відповідь Офісу президента України на запит Руху ЧЕСНО

Старі Герої – нові Zрадники: чи можливо в Україні колаборантів позбавити держнагород?

Зазначимо, що у Верховній Раді проголосовано за основу законопроєкт №6163 авторства понад 40 нардепів від усіх фракцій та груп (окрім ексОПЗЖ), який передбачає запровадження механізму про позбавлення держнагород в осіб, що публічно підтримали анексію Криму, виправдовують окупацію українських територій, публічно заперечують збройну агресію Росії проти України, популяризують керівництво держави-агресора тощо.

Звання Героя Бойку присвоїв Леонід Кучма у 2004 році, коли той очолював НАК "Нафтогаз" і домовився про газові заборгованості перед росією та Туркменістаном. В указі це сформульовано так: "за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку паливно-енергетичного комплексу, багаторічну самовіддану працю". 

Будучи міністром енергетики, Бойко відзначився численними зловживаннями службовим становищем, відмиванням грошей, фальшуванням тендерів та земельними махінаціями. Його підозрюють у причетності до закупівель двох нафтових платформ через офшорні фірми за вартістю, що приблизно на 300 мільйонів доларів вища за ринкову, більш відома справа як “вишки Бойка”.

Медіа нагадує, що Юрій Бойко вже після повномасштабного вторгнення росії в Україну, 26 лютого, включався в ефірі головного пропагандиста Кремля Володимира Соловйова. Разом з пропагандистом іронізував над трагічною ситуацією в країні та поданням інформації українськими ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ