Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заміна ременя ГРМ - чому потрібно робити це вчасно

Ремінь газорозподільного механізму є одним з ключових складових силового агрегату автомобіля.

Саме ця річ забезпечує синхронну роботу колінчатого та розподільного валів, тому важливість цього елемента в роботі авто важко переоцінити.

В той же час не варто забувати, що ремінь ГРМ https://avtoopt.in.ua/dvigately-i-sistema-vyhlopa/remeny-grm – це розхідник, який рано чи пізно потрібно замінити на новий. І робити це потрібно вчасно, адже в іншому випадку наслідки для двигуна можуть бути дуже і дуже невтішними.

Чому потрібно замінювати ремінь ГРМ вчасно?

Як вже згадувалося, ремінь газорозподільного механізму – важливий елемент двигуна, який потрібно заміняти вчасно і в жодному випадку не відкладати це на потім.

Якщо ремінь зношується або рветься, це може призвести до серйозних поломок двигуна, зокрема, загинання клапанів та пошкодження поршнів, що переростає у необхідність капітального ремонту силового агрегату. А це – чималі фінансові затрати.

Крім того, вчасна заміна ГРМ-ременя це:

  • Уникнення аварійних ситуацій. Зношений розхідник може обірватися в будь-який момент, що може призвести до аварійної ситуації на дорозі;
  • Тривала робота двигуна. Обслуговування авто згідно з регламентом – запорука його стабільної та надійної роботи. Бо якщо справа доходить до капремонту мотора унаслідок обриву ременя ГРМ, опісля цих робіт силовий агрегат може працювати вже не так надійно, як до пошкодження.

Зверніть увагу: нема жодних ознак, які б вказували на те, що настав час заміни ГРМ ременя. Тому обов’язково орієнтуйтеся на пробіг авто, враховуйте рекомендації виробника машини, обслуговуйте транспортний засіб тільки в професійних майстрів і на авторитетних СТО.

Водночас не забувайте і про важливість використання якісних запчастин. Ніколи не економте на розхідниках, тим більше, якщо мова йде про ГРМ. Адже намагання витрати менше грошей може насправді потім трансформуватися в чималі розходи.

І ще один важливий момент: разом із ременем ГРМ, як правило, заміняють і водяну помпу – навіть якщо вона повністю справна.

Підсумовуємо

Вчасна заміна ременя ГРМ - це не просто чергова примха, а необхідність - задля збереження надійності та ефективної роботи вашого автомобіля.

Байдужий підхід до цього питання може мати серйозні наслідки для двигуна. Тому робіть заміну вчасно, дотримуючись рекомендацій виробника і використовуючи тільки якісні запчастини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ