Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Замість провокацій ключові кандидати в президенти мають зайнятись теледебатами, - "Наш край"

Ключові гравці на виборах та їх штаби мають відмовитись від дрібних політичних провокацій, а натомість подумати, як вийти на прямі телевізійні дебати. Таку позицію висловив Віталій Новосад, член Ради Львівської обласної організації політичної партії "Наш край".
Віталій Новосад, член ради Львівської обласної організації політичної партії "Наш Край".

Під час виступу на засіданні прес-клубу на тему "Провокація як виборча технологія: які наслідки вона матиме для виборів Президента-2019?" Віталій Новосад закликав штаби головних претендентів на посаду президента України припинити займатись провокаціями:

"Хочеться дати пораду ключовим гравцям та їх штабам відмовитись від дрібних політичних провокацій та не вплутувати в це людей. Це грає проти них самих. Рейтинговим політикам краще подумати про те, як вийти на прямі телевізійні дебати. Це зможе прояснити багато питань та покаже, хто є хто. Для виборців важливіше, що вони скажуть самі політики, а не їх політичні технології та провокації штабів".  

На думку Віталія Новосада, участь у нинішніх виборах Володимира Зеленського є провокацією проти всіх діючих класичних політиків. Проте, за його словам, через це не варто перейматися.

"Я не думаю, що в цьому є щось страшне. Українці розумний народ. Вони пережили значно серйозніші катаклізми, і розберуться з цими провокаціями. Крім того, згідно з соціологічними даними, приблизно третина виборців ще не визначилась. Це значить, українці не реагують на провокації. Дуже хочеться, щоб кандидати та їх команди розуміли, що цими виборами не закінчиться ані життя, ані політичний процес в Україні. І після виборів треба далі жити. Багатьом учасникам буде соромно дивитися на те, що вони робили в рамках передвиборчої кампанії", - пояснив член партій "Наш край".

Також Віталій Новосад звернувся по передвиборчих штабів кандидатів з пропозицією зменшити кількість інформаційних "вкидів".

"Часто політичні штаби викидають інформаційні повідомлення про нечесні провокативні дії конкурентів, але не для того, щоб вирішити певне питання, а просто щоб облити брудом своїх суперників. Якщо "вкидів" було б менше,  суспільства б більше концентрувалось на серйозних провокаціях, які можуть справді впливати на виборів та виборчий процес. Якщо не спекулювати і не провокувати, то суспільству ЗМІ буде простіші оцінювати ключові проблеми", - підсумував політик.

Крім того, Віталій Новосад зазначив, що використання сили під час виборів, як це було в Черкасах чи Житомирі, є найгіршим сценарієм. Це може зірвати вибори та поставити під сумнів легітимність обраного президента в очах народу та європейських партнерів.

Наприкінці політик нагадав про 5 вимог "Нашого краю" до кандидатів у президенти: це забезпечення завершення реформи децентралізації, чітка відповідь на питання про війну та мир, зовнішньополітичні пріоритети, економічна стратегія держави та відданість демократичним принципам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ