Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заньківчанська «Криза» на стрийській сцені

17 березня на сцені Стрийського МБК з аншлагом пройшла вистава «Криза» у постановці Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької. Художній керівник постановки Федір Стригун, режисер-постановник Орест Огородник. До нашого міста заньківчани приїхали при сприянні Благодійного фонду Олега Канівця «Добре серце» та керуючого Стрийським відділенням «Приватбанку» Євгена Тиченко. Про це повідомила прес-служба благодійного фонду.

Ця п’єса авторський та режисерський дебют молодого заньківчанина Ореста Огородника. «Вистава «Криза» не має нічого спільного із політичним та економічним сьогоденням, страхом та невизначеністю людини перед майбутнім. Насамперед тут комічно зображено життя сучасної галицької родини, яка переживає кризу зовсім не тому, що на вулиці економічна й політична нестабільність. Насамперед їхня криза спровокована духовною скрутою», - зазначає автор. Її жанр, це смішна трагедія, а лейтмотивом можна вважати вислів: «коли порожньо в гаманці – це не криза. Криза – це коли пусто в серці».

Прем’єра вистави відбулася у червні 2009 року. З тих пір «Криза» не втратила своєї актуальності. Львів’яни зробили спробу відкрити справжню суть кризових понять. Трагічне і комічне тут настільки переплелося, що глядач не встигає витирати сльози від сміху, які змінюють сльози гіркоти й образи за реальність в якій існуємо, бо життям це важко назвати. Актори виклалися на всі сто, свіженькі жарти із політичним забарвленням, вдало підібране музичне оформлення, сленгові репліки, патріотичні пісні, чисті почуття, невибаглива декорація, скромний реквізит. Це далеко не весь перелік того, чим «зачепили» глядача заньківчани. Стрияни вдалі жарти та неперевершену гру акторів, як і годиться винагороджували оплесками. Мабуть кожен побачив в стосунках родини Каланчуків рису, яку треба виправити у власній сім’ї. Змінити обов’язково, аби уникнути власної кризи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ