Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство  |  Спорт

Заради Палацу спорту на Сихові зібрали позачергову сесію. Що ухвалили?

Сьогодні, 30 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали будівництво Палацу спорту у Львові на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру на Сихові). «За» проголосувало 43 депутати, передає Гал-інфо.
Фото з Фейсбуку Юліана Чаплінського.
Фото з Фейсбуку Юліана Чаплінського.
1/2

Як пояснила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, це питання необхідно вирішити найближчим часом.

«Декілька тижнів тому ми створили комунальне ЛКП «Палац ігрових видів спорту». Станом на сьогодні підприємство має статутний фонд, має в.о. керівника. Тепер, щоб оголосити тендерну державну закупівлю на вартість послуг генерального підряду необхідно рішення міської ради, бо вартість є значною», - сказала Пайонкевич.

Вона додала: «Замовником проектно-кошторисної документації проекту є управління архітектури та урбаністики ЛМР. Станом на сьогодні цей проект є виготовлений та пройшов усі експертизи. Щоб комунальне підприємство оголошувало тендерну закупівлю потрібно передати йому цю документацію».

Йдеться про співфінансування проекту коштами державного та міського бюджету.

У Львові створили нове ЛКП, яке будуватиме палац ігрових видів спорту

Відтак Львівська міська рада надала Львівському комунальному підприємству «Палац ігрових видів спорту» функції замовника на будівництво Палацу спорту на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру на Сихові) на земельній ділянці площею 1,87 га.

Управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування має передати ЛКП «Палац ігрових видів спорту» проектно-кошторисну документацію, висновок експертної організації, технічні умови вартістю 9 658 365,34 грн як внесок до статутного капіталу для подальшої реалізації проекту будівництва Палацу спорту на Сихові.

Термін: до 02.11.2018.

Також депутати погодили вартість будівництва Палацу спорту у розмірі 985 364 147, 00 грн.

Депутати встановили забезпечення тендерної пропозиції у вигляді електронної банківської гарантії у розмірі 0,5 відсотка очікуваної вартості закупівлі. Встановили забезпечення виконання умов договору на виконання робіт з будівництва Палацу спорту у вигляді електронної банківської гарантії, у розмірі 2,5 відсотки вартості цього договору.

Також встановили критерії оцінки тендерних пропозицій учасників:

- Ціна – 70%.

- Досвід виконання аналогічного(их) договору(ів) – 20%.

- Наявність кваліфікованих працівників – 10%.

Як пояснив членам комісії, яка відбирала палаци спорту, реконструкцію та будівництво яких фінансуватимуть із держсубвенцій, депутат Львівської міської ради Роман Іванців, таке рішення не можна відкладати.

«Це питання чи беремо ми участь у будівництві палаців спорту по усій країні, яку ініціювала держава. Відповідно до цієї програми, держава виділила у цьому році 150 млн грн для міст, які готові співфінансувати такі проекти. В першому читанні Закону про Держбюджет передбачили ще 200 млн грн. У нас є три міста, які тримають темп – Рівне, Хмельницький та Львів», - сказав Роман Іванців.

Він також пояснив, як використовуватимуть аванс.

«Ми готуємо спільно ініційовану постанову Кабміну, яка дала б можливість кошти авансу підряднику використовувати протягом 12 місяців. Відтак ми зможемо протягом цього бюджетного року сплатити підряднику аванс і він буде використовувати ці кошти протягом року. Якщо не проведемо тендер на підрядника, то кошти повернуться в держбюджет», - зазначив Роман Іванців.

Він також розповів про фінансування цього проекту.

«По коштах, згідно проектної документації, на сьогодні 270 млн грн буде коштувати вся конструкція Палацу спорту. З них: 100 млн грн - фундамент та відведення ґрунтових воду та 170 млн грн - це сама решта конструкції. Якщо місто дає підтримку, то ми можемо планомірно будувати цей об’єкт», - сказав Роман Іванців.

Він наголосив, що проект Львова є найскладнішим серед усіх запропонованих іншими містами.

Окрім того, депутати надали ЛКП «Палац ігрових видів спорту» земельну ділянку на просп. Червоної Калини. «За» проголосувало 43 депутати.

Ділянка, де будуватимуть Палац спорту на Сихові.
Ділянка, де будуватимуть Палац спорту на Сихові.
1/2

Відтак, депутати припинили ЛКП «Спортресурс» право користування земельною ділянкою площею 1,87 га на просп. Червоної Калини (у межах громадського центру Сихова) та надали ділянку ЛКП «Палац ігрових видів спорту» у постійне користування для будівництва та обслуговування палацу спорту за рахунок земель рекреаційного призначення.

У Львові статутний фонд нового ЛКП «Палац ігрових видів спорту» поповнили на 1 млн грн

Також, як повідомляло Гал-інфо, сьогодні на сесії депутати поповнили статутний фонд нового ЛКП «Палац ігрових видів спорту» на 1 млн грн.

Нагадаємо, що у Львові на Сихові планують збудувати новий сучасний спорткомплекс. Відтак, у 2017 році провели Всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію спортивного комплексу в житловому масиві «Сихів». Переможцем конкурсу стала Творча архітектурна майстерня «Кудін» — Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

Цей проект запропонував рішення використати дах цієї споруди як гірку, де можна кататися на санках і на різних видах нартів. У теплий період року автори запропонували робити дах зі штучного покриття, щоб навіть влітку цю локацію можна було використовувати для катання.

11 жовтня цього року депутати на сесії Львівської міської ради проголосували за створення Львівського комунального підприємства «Палац ігрових видів спорту», яке стане замовником будівництва Палацу спорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ