Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Заразність "Омікрону" прирівнюється до заразності вітрянки, - епідеміолог

Заразність штаму COVID-19 "Омікрон" на сьогодні прирівнюється до заразності вітрянки. Він розповсюджується неймовірно швидко і інфікуюча доза є низькою. Про це сьогодні, 9 лютого, під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я та материнства Львівської обласної ради розповіла Наталія Іванченко-Тімко, яка керує Львівським обласним лабораторним центром МОЗ.

За її словами, реєструють випадки коли люди хворіють вдруге і втретє, в тому числі хворіють вакциновані. Однак є різниця між клінічним перебігом вакцинованих і невакцинованих. 

Також Наталія Іванченко-Тімко наголосила на важливості вакцинації, яка суттєво полегшує перебіг захворювання.

“Є державна стратегія на цей рік вакцинувати 70% дитячого населення віком від 12 до 18 років. А також вакцинувати населення старше 60 років, щоб охопити 80% від цільової групи і провести бустерну вакцинацію тим в кого пройшло від 3 до 6 місяців від попередньої дози”, - сказала вона.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у Львівській області зараз циркулює два штампи COVID-19 - "Дельта" та "Омікрон". Наразі в області результати досліджень свідчать про те, що штам "Омікрону" витісняє "Дельту".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ