Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Зарплата на Добротвірській ТЕС одна з найвищих на Львівщині

"Середня зарплата працівників Добротвірської ТЕС є однією з найвищих в області – майже 9 тисяч гривень. В той час, як середня зарплата по Львівській області, згідно з даними управління статистики, – менша як 5 тисяч", - зазначив директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук. Про це повідомила прес-служба підприємства.

Попри те, що заборгованість ДП «Енергоринок» перед Добротвірською ТЕС за уже вироблену електроенергію щомісяця збільшується і на кінець 2016 року вже становила 372 мільйони гривень, у нас немає жодного дня заборгованості перед нашими працівниками. І це завдяки тому, що компанія ДТЕК знаходить можливості і ресурси для вчасної виплати зарплатні своїм працівникам. Також немає жодної гривні боргу по сплаті податків. Більше того, ДТЕК Західенерго, куди входить Добротвірська ТЕС, входить в сотню найбільших платників податків України. І не просто входить у цю сотню, а знаходить на 40-му місці!”

Як розповів директор Добротвірської ТЕС Олег Таращук, компанія вирішила платити додаткову допомогу “на опалення” і запровадили її не лише на Добротвірській ТЕС, а й на усіх підприємствах ДТЕК. Кошти виплачують працівникам з низьким рівнем доходів — тим, у кого загальний дохід менше 5500 гривень на місяць. Такі виплати триватимуть аж до завершення опалювального сезону.

Також незважаючи на заборгованість ДП «Енергоринок» перед ДТЕК Добротвірською ТЕС,  компанія ДТЕК знаходить можливості і вкладає чимало коштів у розвиток соціальної сфери Добротвова, адже елекростанція є містоутворюючим підприємством. За словами Олега Таращука, ДТЕК розпочала свою співпрацю з селищем Добротвір ще з 2011 року в рамках стратегії Соціального партнерства. Насамперед провели ремонти і закупили багато необхідного медичного обладнання для добротвірської лікарні, придбали реанімобіль. Провели капітальний ремонт будівлі і відкрили повноцінну музичну школу, в якій навчаються не лише діти з Добротвора, а й з навколишніх сіл. Загалом у різні соціальні проекти компанія інвестувала понад 18 мільйонів гривень. Основна мета кожного проекту у всіх 5-ти сферах (охорона здоров’я, покращення соціально-значущої інфраструктури, розвиток бізнес-середовища енергоефективність та підвищення активності громади) - це покращення якості життя громади міста не лише сьогодні, але й у перспективі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ