Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Зарплати будівельників у Львівській області вищі, ніж в місті

Найвищий заробіток у Львові отримують в сфері будівництва - 15 250 грн/місяць. У трійку лідерів увійшли транспортна і промислова сфери.

Найбільшим попитом на ринку користуються водії та продавці, при цьому перші отримують вдвічі більше. Скільки платять представникам робочих сфер у Львові і які професії популярні в країні - розповіли аналітики OLX Робота.

Рейтинг найбільш оплачуваних професій Львова очолили будівельники, вони отримують - 15 250 грн/місяць в середньому, що на 27% більше, ніж півроку тому. На другому місці в рейтингу знаходяться працівники сфери транспорту, їхній заробіток в середньому складає 13 000 грн. Півроку тому вони отримували на 3 000 грн менше, при цьому входили в ТОП-3.

Якщо порівнювати зарплати в місті та області, то вони загалом на одному рівні. За винятком барно-ресторанної сфери, у Львові її представникам готові платити більше, в середньому 8 000 - 9 000 грн, а в Львівській області - 7 500 грн. Єдина робоча сфера, де в регіоні отримують більше, ніж в місті - будівництво. Різниця становить 5% - повідомляють аналітики платформи OLX Робота.

Яких фахівців шукають в Україні

За півроку найчастіше публікували вакансії продавців - більше 11 000, їх частка склала 13,7% від загальної кількості робочих вакансій. Середня зарплата, яку пропонували роботодавці, - 7 500 грн/місяць.

Другі за популярністю на ринку праці - водії, близько 10 000 вакансій за півроку. Їм готові платити майже вдвічі більше, ніж продавцям.

Найвищу зарплату в ТОП-10 затребуваних спеціальностей пропонують зварювальникам - 15 000 грн, частка таких вакансій - 1,7%.

Кому в Україні більше платять

Десятку робочих спеціальностей з найвищими зарплатами очолюють мулярі, в середньому їм готові платити 27 500 грн. Також в будівництві добре заробляють штукатури і лицювальники-плиточники.

Заробіток приблизно на одному рівні у нянь і хатніх робітників, а також малярів, зварювальників і автослюсарів - 15 000 - 16 000 грн.

У рейтинг високих зарплат серед затребуваних робочих спеціальностей потрапили водії із зарплатою близько 13 500 грн. Це вдвічі менше, ніж у мулярів, проте таких вакансій в 20 разів більше.

За даними OLX Робота, кількість запитів на мулярів, штукатурів і плиточників приблизно однакова. У порівнянні з ними малярів шукають вдвічі більше, а зварювальників і монтажників - приблизно втричі.

Відмінність заробітку нянь і хатніх робітників незначна - 15 000 - 16 000 грн в середньому, при цьому вакансій для останніх менше в 1,5 рази.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ