Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заступник голови Львівської ОДА зустрівся з чорнобильцями

Сьогодні, 11 січня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Стефанишин провів робочу зустріч з представниками громадських організацій, що опікуються проблемами громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У зустрічі взяли участь голова Львівської обласної організації „Союз Чорнобиль Україна” Всеволод Смеречинський, голова Львівської міської організації „Матері Чорнобиля” Олена Шульга, представник чорнобильців-пікетувальників Анатолій Бугай.

Також у робочій зустрічі взяли участь керівники структурних підрозділів Львівської облдержадміністрації, зокрема головного фінансового управління, головного управління праці та соціального захисту населення, головного управління охорони здоров’я, а також обласного управління Пенсійного фонду України.

Іван Стефанишин інформував представників громадських організацій про виконання доручень голови Львівської облдержадміністрації щодо вирішення проблемних питань чорнобильців. Зокрема, про збільшення видатків у 2012 році на придбання лікарських засобів для громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, про впорядкування мережі аптек, які реалізують ліки чорнобильцям, про опрацювання пропозицій щодо використання для оздоровлення чорнобильців місцевої санаторно-курортної бази.

Крім того, Іван Стефанишин повідомив про підготовку проекту обласної Програми соціального захисту чорнобильців на 2012-2014 роки, а також про проведення переговорного процесу з Львівською міською радою щодо організації спеціалізованих транспортних маршрутів до лікарні на вул. Дністерській та госпіталю у м. Винники, а також про здійснений перерахунок пенсій для осіб вказаної категорії з січня цього року.

Анатолій Бугай та Всеволод Смеречинський наголосили, що чорнобильці Львівщини не мають намірів щодо подальшої організації протестних акцій, вони налаштовані виключно на активну й конструктивну співпрацю з владою задля вирішення своїх проблемних питань.

Заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Валентина Горалько інформувала про збільшення на  2012 рік обсягу видатків обласного бюджету на придбання лікарських препаратів для громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

На нараді підкреслювалося, що влада контролює заходи щодо посилення соціальної підтримки чорнобильців. Так, при затвердженні місцевих бюджетів передбачаються кошти для придбання санаторно-курортних путівок для цієї категорії громадян та надання їм матеріальної допомоги. Більш того, Львівська облдержадміністрація скерує клопотання Кабінету Міністрів України про виділення коштів у 2012 році на придбання житла для громадян названої категорії. Також будуть вжиті заходи щодо оздоровлення дітей чорнобильців у таборах „Артек” та „Молода гвардія” у цьому році.

Іван Стефанишин дав доручення провести розширене засідання за участю керівників владних структур та представників громадських організацій чорнобильців, на якому заслухати інформацію начальника обласного управління ПФУ Олександра Другова щодо стану виконання судових рішень з перерахунку пенсій та інформацію про фактичне збільшення пенсійного забезпечення чорнобильців з січня 2012 року, а також обговорити доповнення та зауваження до проекту Програми соціального захисту чорнобильців на 2012-2014 роки з метою її затвердження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ