Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заступника глави Меджлісу Умерова із зали суду забрала "швидка"

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова із залу суду забрали в лікарню, є небезпека інфаркту. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook перший заступник голови Меджлісу Наріман Джеляль.

"Ільмі Умерова "швидка" відвезла до 7-ї міськлікарні Сімферополя", – написав Джелялов.

Адвокат Умерова Микола Полозов зазначив у Twitter, що Умерову прямо в залі суду провели кардіографічне дослідження.

"Тиск 220/100, небезпека інфаркту", - зазначив він.

Як повідомлялося, 12 травня співробітники ФСБ РФ вручили Ільмі Умерову підписку про невиїзд і відвезли в ФСБ в Сімферополі. У нього вдома співробітники ФСБ проводили обшук.

"Прокурор" анексованого Криму Наталія Поклонська повідомляла, що "в березні 2016 року громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав в прямому ефірі телеканалу АТR, де публічно закликав до необхідності порушення територіальної цілісності РФ. Потім виступи Умерова були розміщені в мережі інтернет".

У зв'язку з цим слідчі кримського управління ФСБ РФ порушили кримінальну справу стосовно Умерова за підозрою до закликів до порушення територіальної цілісності РФ. 

13 травня прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактом затримання Умерова співробітниками ФСБ РФ на території анексованого Криму за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла). 

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ