Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заступниця голови Волинської ОДА взяла участь в обговоренні ратифікації Стамбульської конвенції

Фото Волинської ОДА
Фото Волинської ОДА
Фото Волинської ОДА
Фото Волинської ОДА
1/2
Заступниця голови ОДА взяла участь у засіданні круглого столу з питань ратифікації Стамбульської конвенції. Про це повідомили 14 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

У травні 2021 року виповнюється 10 років з дня відкриття для підписання Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок та домашньому насильству (Стамбульська конвенція).

З цієї нагоди сьогодні, 14 травня 2021 року, за спільної ініціативи Віце-прем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та Офісу Ради Європи в Україні відбувся круглий стіл «Чому ратифікація конвенції важлива для України?».

У засідання круглого столу участь взяли представники профільних міністерств Кабінету Міністрів України, комітетів Верховної Ради України, європейські партнери та керівники органів виконавчої влади на місцях. Обговорення важливих питань проходило під керівництвом Голови Офісу Ради Європи в України Стена Ньорлова.

У студії Волинської ОДА заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук та начальник департаменту соціального захисту населення ОДА Сергій Страшний.

«Рада Європи визнає, що гендерна нерівність є першопричиною насильства над жінками та домашнього насильства. Саме Стамбульська конвенція є першим, юридично обов’язковим документом, який заснував культурні зв’язки між насильством над жінками та гендерною нерівністю. Ця конвенція є золотим стандартом в боротьбі та запобіганні насильства над жінками, – наголосив на початку засідання Голова Ради Європи в Україні.

Для України цей документ має надважливе значення. Статистика показує, що насильство над жінками та домашнє насильство залишаються одними із важливих соціальних проблем України та вимагають універсальної, комплексної відповіді.

Згідно з останніми дослідженнями ООН, кожна шоста жінка в Україні в якійсь формі стає жертвою насильства від своїх партнерів.

Стамбульську конвенцію ратифікували уже 34 країни.

Сьогоднішній захід не просто відкрив конвенцію для України, він насамперед пояснив важливість ратифікації цього міжнародного документа в нашій державі.

Під час засідання учасники обговорили важливі питання щодо досягнення ефективних результатів в боротьбі з насильством стосовно жінок і домашнім насильством, ліквідації всіх форм дискримінації стосовно жінок та заохочення дійсної рівності між жінками та чоловіками тощо.

Довідково: Рада Європи відкрила для підписання Конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульську конвенцію) у травні 2011 року. Україна серед 17 інших європейських країн приєдналася до Стамбульської конвенції у листопаді 2011.

Стамбульська конвенція – це міжнародний золотий стандарт захисту жінок від усіх форм насильства, включаючи домашнє насильство. На сьогодні є найбільш всеосяжною міжнародною угодою у цій сфері, що використовується як основа для дій багатьох країн Європи та за її межами.

Конвенцією пропонується комплексний підхід до запобігання і протидії насильству стосовно жінок, зокрема: заходи запобігання та захисту осіб, які постраждали від насильства, розслідування випадків насильства на належному рівні, а також кримінальне переслідування та засудження винних за вчинення такого насильства. Крім цього, Конвенцією запроваджується дієвий механізм надання допомоги та захисту особам, які постраждали від домашнього насильства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ