Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Засудженому в Криму Балуху залишилося сидіти в тюрмі трохи більш ніж рік

Засудженому в Криму українському активісту Володимиру Балуху залишилося відбувати покарання трохи більш ніж рік. Про це Крим.Реалії розповів адвокат активіста Дмитро Дінзе.

«Ми сподіваємося, що найближчим часом він вийде на свободу. Якраз підійшов термін умовно-дострокового звільнення. Ми якраз можемо, коли його переведуть у колонію, писати на УДЗ і просити його звільнення найближчим часом. Із урахуванням інновацій у кримінально-процесуальному законодавстві (Росії – КР), в цей час він може розраховувати на короткий термін відбуття покарання. Тому що, як ми порахували, подивимося ще рішення суду – за вироком він уже відбув 2 роки і 9 місяців. Йому залишилося ще трохи більш ніж рік», – розповів Дінзе.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха є підозра на виразку або панкреатит.

Напередодні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок засудженому до 5 років колонії Володимиру Балуху, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень). Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який на подвір'ї його будинку.

Крим.Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ