Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Затримання Корбана може сформувати радикальну опозицію в Раді, – експерт

Затримання правоохоронцями лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана може консолідувати окремі політичні сили в радикальну опозицію до нинішньої влади. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив політолог Віталій Кулик.

«Зараз в парламенті буде формуватися група депутатів, яка буде радикально опозиційно налаштована стосовно і президента, і політики нинішнього керівництва. Крім того, очевидно, що це буде точка консолідації з іншими політичними силами, зокрема, з «Батьківщиною», з групою «Свободи», з «радикалами» і формування правої опозиції до президента», – сказав Кулик.

Політолог зазначив, що ситуація із затриманням Корбана не зможе втім дестабілізувати коаліцію і не призведе до масового виходу з парламентської більшості окремих депутатів на знак незгоди з пропрезидентськими силами.

31 жовтня народний депутат Тарас Батенко заявив про вихід з парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» після затримання лідера партії «Укроп», назвавши це «політичними репресіями».

У всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина» висловили занепокоєння з приводу затримання Геннадія Корбана та вимагали, щоб керівники правоохоронних органів надали пояснення з парламентської трибуни. ВО «Свобода» назвали інцидент «вибірковим правосуддям». Але про формування опозиції до пропрезидентської більшості у заявах жодної партії не йдеться. 

31 жовтня СБУ затримала кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана. Тоді у СБУ та ГПУ заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту. Президент Петро Порошенко заявив, що на затриманні Корбані «ніхто зупинятися не буде», але розслідування має бути прозорим.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ