Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затриманий на хабарі мер Судової Вишні, екс-представник Президента, зліг з інфарктом

Проти мера Судової Вишні Йосипа Москаля порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст.368 ч.2 КК України – отримання хабара. Про це «Гал-info» повідомили поінформовані джерела. Зараз підозрюваного госпіталізовано з підозрою на інфаркт. Раніше, 1992 року Йосип Москаль був представником Президента у Мостиському районі.
Водночас, як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, 2 січня в прокуратуру Мостиського району надійшли матеріали перевірки за заявою гр.В. про вимагання та одержання головою однієї із міських рад області 6 000 гривень хабара за видачу рішення про надання дозволу для тимчасового розмішення тимчасової споруди та складування будівельних матеріалів на земельній ділянці площею 0,10 га.
В ході дослідчої перевірки з’ясувалось, що 26.12.2008 року в приміщенні робочого кабінету міського голови, під час зустрічі із вказаним керівником органу місцевого самоврядування підприємець В. передала квитанцію про оплату нею 6000 грн, як суми, встановленої рішенням сесії міської ради, за дозвіл на оренду земельної ділянки розміром 0,10 га., а також додатково дала йому в руки готівкою в якості винагороди ще 6000 грн, що було обумовлено ними раніше, за сприяння у наданні вказаної земельної ділянки, після чого посадовець видав їй відповідне рішення сесії, яке суперечить вимогам ст.ст. 123, 124, 125, 151 Земельного кодексу України.
У подальшому предмет хабара - 6000 грн. - вилучили працівники міліції.
Враховуючи, що в матеріалах дослідчої перевірки містяться достатні дані, які вказують на наявність в діях вказаного керівника органу місцевого самоврядування, ознак складу злочину, прокурор Львівської області відносно голови однієї із міських рад області порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.368 ч.2 КК України.
Нагадаємо, 2006 року Йосип Москаль удруге був обраний мером Судової Вишні Мостиського району.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ