Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затвердили новий порядок розміщення вивісок у Львові

Сьогодні, 11 листопада, виконавчий комітет затвердив «Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові». Порядком визначено загальні вимоги до вивісок: розміри, матеріали, колір, стилістика, техніка безпеки, освітлення тощо та правові основи їх встановлення, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначено в інформаційній довідці до проекту рішення, Порядок має встановити чіткий і прозорий механізм  розміщення вивісок на фасадах будівель та регламентує законність їх встановлення. Порядок поширюється на всіх суб’єктів, які розміщують вивіски.

Як пояснили в КП «Адміністративно-технічне управління», запровадження даного механізму надасть можливість впорядкувати розміщення малих архітектурних форм (вивісок) на будівлях, не допустить перенасичення фасадів будівель міста конструкціями, сприятиме збереженню автентичності пам’яток архітектури та історичного середовища загалом.

Нагадаємо, вивіска – це мала архітектурна форма, елемент декоративного оздоблення фасаду будинку, будівлі або споруди, яка містить інформацію про зареєстроване найменування особи (включаючи герби, емблеми, знаки для товарів та послуг, які належать цій особі, комерційне (фірмове) найменування, якщо таке є; час роботи).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ