Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Затверджено Програму передання громадянам помешкань у гуртожитках на 2022-2024 роки

Виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення «Про схвалення Програми забезпечення, реалізації та створення умов для здійснення права безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках на 2022-2024 роки». Далі Програму буде винесено на розгляд сесії Львівської міської ради.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«На підставі цієї програми, діє наш відділ приватизації державного житлового фонду. Після її схвалення виконавчим комітетом буде винесено на розгляд сесії ЛМР», - доповіла Гелена Пайонкевич, директорка юридичного департаменту ЛМР.

Відповідно до прийнятого рішення, комунальна установа «Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду» має:

1. Подати міській раді на затвердження Програму забезпечення, реалізації та створення умов для здійснення права безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках на 2022-2024 роки.

2. Забезпечити організацію виконання Програми забезпечення, реалізації та створення умов для здійснення права безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках на 2022-2024 роки.

Нижче долучаємо програму.

Програма забезпечення, реалізації та створення умов для здійснення права безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках на 2022-2024 роки

1. Загальна частина

1.1. Програма забезпечення, реалізації та створення умов для здійснення права безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках на 2022-2024 роки (надалі – Програма) визначає правові, організаційні і фінансові основи підтримки, розвитку та функціонування комунальної установи “Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду“ (надалі – Центр приватизації), створеної Львівською міською радою на підставі ухвали міської ради від 14.07.2015 № 4884 “Про створення комунальної установи “Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду“ та Положення про комунальну установу “Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду“, затвердженого наказом директора юридичного департаменту від 27.04.2017 № 12-р, як неприбуткової установи, заснованої на комунальній власності і підпорядкованої органу, уповноваженому управляти Центром приватизації – юридичному департаменту, а також регулює відносини щодо співпраці органів місцевого самоврядування Львівської міської територіальної громади з Центром приватизації.

1.2. Програма розроблена відповідно до Конституції України, Законів України “Про приватизацію державного житлового фонду“, “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків“, Цивільного Кодексу України, Положення про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, затвердженого наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 16.12.2009 № 396, нормативних актів міської ради, виконавчого комітету та Положення про Центр приватизації.

2. Мета і завдання

2.1. Метою Програми є виконання Закону України “Про приватизацію державного житлового фонду“ та створення умов для здійснення права громадян на вільний вибір способу задоволення потреб у житлі.

2.2. Основними завданнями Програми є надання громадянам послуг з приватизації державного житлового фонду.

3. Предмет та основні засади реалізації діяльності з приватизації державного житлового фонду

3.1. Предметом та основними засадними компонентами реалізації діяльності з приватизації державного житлового фонду є відчуження квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках, кімнат у квартирах та одноквартирних будинках, де мешкають два і більше наймачів, та належних до них господарських споруд і приміщень.

4. Фінансове забезпечення виконання Програми

4.1. Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів, які заплановані у бюджеті Львівської міської територіальної громади на відповідний бюджетний період.

5. Механізм реалізації завдань приватизації державного житлового фонду

5.1. Реалізацію завдань Програми здійснює комунальна установа “Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду“, а контроль покладається на юридичний департамент, який виступає головним розпорядником коштів.

6. Очікувані результати виконання Програми

6.1. У результаті виконання Програми очікується створення умов для здійснення права громадян на вільний вибір способу задоволення потреб у житлі, залучення громадян до участі в утриманні і збереженні існуючого житла та формування ринкових відносин.

7. Прикінцеві положення

7.1. Програма розроблена і фінансується у межах коштів, передбачених у бюджеті Львівської міської територіальної громади згідно з планом використання бюджетних коштів на реалізацію Програми на відповідний бюджетний рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ