Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завдань для ЗНО мовою нацменшин не друкуватимуть – Український центр оцінювання якості освіти

У 2008 році не буде традиційної вступної кампанії, відповідно до нових умов вступу до ВНЗ, всі абітурієнти повинні подати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО). „Тільки військовослужбовці строкової служби, які закінчують її у 2008 році, матимуть можливість складати вступні іспити. Також без сертифікату УЦОЯО можуть вступати інваліди І, ІІ групи”, – повідомив сьогодні, 15 січня, на прес-конференції директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
„Ті, що матимуть золоті та срібні медалі чи якісь пільги повинні подавати сертифікат УЦОЯО. На третьому засіданні нового уряду, яке відбулося 26 грудня, було прийняте рішення, це зафіксовано у протоколі, про запровадження ЗНО для усіх вступників у ВНЗ”, – розповів Ігор Лікарчук.
За словами Ігоря Лікарчука, тести не готуватимуть мовами нацменшин. „Для учнів, які навчалися у школах нацменшин, готуватимуть тести із словниками. Оскільки як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти будуть зараховувати тільки тести з української мови, літератури та математики, якщо так захоче учень, то вирішили обмежитися тільки словниками. ЗНО усіх інших предметів (зарубіжної літератури, всесвітньої історії, біології, фізики, хімії, географії, основ правознавства та економіки) необхідне для зарахування при вступі до ВНЗ, де навчають на українській мові, тому школярі їх повинні складати цією мовою, при потребі будуть словнички для представників нацменшин”, – повідомив Ігор Лікарчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ