Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра – вибори ректора Львівського університету. Єдиним кандидатом є Іван Вакарчук

Завтра, 25 березня о 10 годині у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочнеться конференція трудового колективу, на якій обиратимуть нового ректора університету. Про це повідомила прес-служба Івана Вакарчука.
 

Нагадаємо, що Іван Вакарчук балотується на посаду ректора Львівського університету і презентує програму «Львівський національний університет імені Івана Франка — сучасний європейський університет».

 

У баченні Івана Вакарчука Франковий університет стане відкритим як у межах країни, так і для Європи —  очікується впровадження семестрових навчань студентів в Європі, а також молодих людей з усієї України.

 

В університеті також запровадять власні гранти для наукової та громадської діяльності. Львівський університет, найстаріший в країні, повинен готувати професіоналів, патріотів з активною громадянською позицією.

 

Про це та про збереження і розвиток давніх академічних традицій, плани щодо значного поновлення наукового обладнання для проведення прецизійних (точних) досліджень світового рівня розповів професор Вакарчук на другій зустрічі з колективом Львівського національного університету імені Івана Франка 23 березня 2010 року.

 

Мета програми — це відкритий університет з мережею навчально-наукових комплексів, з базою дистанційного навчання та можливістю міжуніверситетського обміну студентів, аспірантів та докторів.

 

«Університет повинен відповідати викликам сучасності і не бути окремою навчальною, відірваною від світу, одиницею», — тому, за словами Івана Олександровича, необхідно створити Асоціацію випускників, сучасний Центр кар’єри, налагодити діалог із роботодавцями й активно працювати в європейському освітньому просторі. .

 

Іван Вакарчук наголосив також на необхідності реалізації концепції національного виховання, в основі якої є національна ідея, спрямована на вироблення життєвої позиції молодої людини.

 

Водночас, у прес-службі Івана Вакарчука Гал-інфо повідомили, що конкурс на посаду ректора університету оголошує Міністерство освіти, воно ж і приймає документи від претендентів. Згодом документи надходять до навчального закладу, де на зборах трудового колективу відбуваються вибори ректора. До ЛНУ ім. Івана Франка від Міносвіти надійшли документи лише на одного кандидата, Івана Вакарчука.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ