Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Завтра о 12.00 моряки «Аріани» повернуться на батьківщину

Спеціальний літак з українською делегацією, яка за дорученням Президента України Віктора Ющенка зранку 5 січня відбула з Києва для зустрічі та супроводження 24 українських моряків балкеру “Аріана” на Батьківщину прибув о 13.50 за київським часом до аеропорту міста Салала Султанату Оман, – повідомила пес-служба Міністерства закордонних справ України.

 

За дорученням Міністра Петра Порошенка Департаментом консульської служби МЗС, Посольством України в Саудівській Аравії, Посольством України в Російській Федерації, посольствами та консульствами України в регіоні було забезпечено термінове оформлення дозволів на проліт спеціального літака повітряним простором Туреччини, Сірії, Йорданії, Йемену, Саудівської Аравії та Оману і отримання в’їзних віз членам екіпажу “Аріани” та супроводжуючим особам.

 

До складу делегації увійшли представники Департаменту консульської служби МЗС України, завданням яких є прискорити проходження всіх необхідних міграційних та митних процедур та забезпечити взаємодію з представниками офіційних структур Султанату Оман. На борту літака знаходяться також лікарі для здійснення медичного огляду безпосередньо на місці та забезпечення контролю стану здоров’я моряків під час перельоту на Батьківщину

 

Після прибуття делегації запланована поїздка делегації до морського порту для зустрічі з екіпажем. Після цього українських моряків буде перевезено до готелю. Для всіх членів екіпажу замовлені індивідуальні номери. У готелі також планується проведення зустрічі екіпажу “Аріани” з членами української делегації.

 

Вранці 6 січня екіпаж „Аріани” буде доставлений до аеропорту міста Салала для відбуття на Батьківщину. Прибуття звільнених з піратського полону українських моряків очікується до аеропорту міста Одеса 6 січня о 12.00 за київським часом.

 

Звільнення українських моряків з піратського полону та їхнє повернення на Батьківщину стало можливим завдяки системній роботі Президента України Віктора Ющенка, Міністерства закордонних справ, Служби зовнішньої розвідки, інших органів державної влади України та іноземних партнерів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ