Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра розпочнуться роботи у скандальному сквері біля собору Св. Юра

Роботи по будівництву дороги і облагородження скверу біля собору Св. Юра у Львові продовжать із завтрашнього дня. Про це сьогодні, 2 грудня, під час прес-конференції повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає кореспондент Гал-інфо.

«Наразі підписана мирова угода з молодим активом, який вийшов з переговорного процесу і вже кілька днів не виходить на контакт», - сказав він коментуючи співпрацю із захисниками скверу.

За словами Юліана Чаплінського, на сайті Львівської міської ради розмістять усі документи та висновки експертів.

«Були питання, щоб повернути дорогу на попереднє русло, але це неможливо. Наразі така ситуація, що мешканці самі вимагають максимально прискорити процес. Дорога буде вузька. По ній їздитиме  громадський транспорт. Дорога пролягатиме попри стіни Львівської політехніки. Загалом планується зміна дорожньої мережі прилеглих вулиць», - сказав Чаплінський.

Щодо скверу, то він повідомив, що 6-7 дерев треба буде зрізати.

«Цінні дерева пересаджені, лишилися тільки чагарники та самосіви. Близько 10 дерев пересадили і зараз вони позначені у сквері розтяжками, які тримають крону. Вимоги активістів виконані, зустрічі з мешканцями проведені, документи будуть у вільному доступі і завтра роботу на ділянці відновлять», - розповів Юліан Чаплінський.

Окрім того, мешканцям пропонують створити узгоджувальну комісію, щоб громада озвучила свої пропозиції.

«Ми просимо мешканців сказати, що вони хочуть там бачити, яким має бути дитячий майданчик. Зараз нам треба почистити сквер від розбитих лавок і хідників. Ми плануємо запросити фахових ландшафтників з Польщі, Австрії, Німеччини, щоб вони підказали нам як правильно зробити так сквер набув вигляду справжнього австрійського парку», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ