Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра вийде друком останній номер газети «Армія України»

Завтра, 30 грудня, вийде останній, 18 142-й номер газети Західного оперативного командування «Армія України» – про це «Гал-іnfo» повідомив керівник прес-центру ЗОКу Олександр Поронюк.

Командувач військ ЗОК генерал-лейтенант Михайло Куцин подякував колективу за важливу діяльність, за спільну працю у зміцненні оборонної здатності нашої держави. «Переконаний, що дослідники військової історії, краєзнавці не один раз перегортатимуть безцінні сторінки окружної газети і знайомитимуть нові покоління з правдивими історичними фактами, людьми, котрі творили нашу армію, - зазначив Олександр Поронюк. – «Армія України» є пам'яттю – сімейна  реліквія для сотні тисяч чоловіків, які пройшли армійський гарт у наших військах”.
За словами керівника прес-центру ЗОКу, у редакції працювали семеро офіцерів та головний редактор полковник Володимир Ярцев. Як зазначив Поронюк, у перспективі офіцерів, які працювали у редакції газети, буде переведено на різні посади в обласних центрах західного регіону, вони відповідатимуть за інформування населення про діяльність Збройних Сил, які дислокуються у межах даних областей.
Газета «Армія України» виходила ще з 1941 року, у мирний час була щоденною. Як розповів Поронюк, газета виходила в окопах Сталінграду, під час боїв за Україну, Польщу, Угорщину, Чехію, Словаччину. У післявоєнний період на сторінках газети розвивались фронтові традиції і велась активна робота щодо військово-патріотичного виховання особового складу Прикарпатського військового округу. Згодом молоді офіцери в новому форматі інформували громадськість про армійське життя, піднімали проблеми і знаходили шляхи їх вирішення, як у системі Збройних Сил, так і національної безпеки.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ