Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Завтра зі Скнилова до Косово відправляться 100 миротворців “УкрПолбату”

Завтра, 4 серпня, в рамках чергової, сьомої, ротації на львівському аеродромі “Скнилів” відбудеться церемонія проводів військовослужбовців національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної бригади “East” сил КФОР у Косовому. Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

По завершенні церемонії до столиці Косового буде відправлено першу групу українських миротворців – 100 чоловік. В цей же день на Батьківщину повернуться 132 наших військових попередньої ротації. Протягом наступного етапу ротації, який заплановано провести 11 серпня, до Косового буде доставлено ще 77 військовослужбовців “УкрПолбату”. Загалом в рамках чергової ротації до Косового буде доставлено 179 українських миротворців, а зворотному напрямку в Україну повернуться 262 наших військових.
Скорочення чисельності національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” пов’язане з реалізацією заходів Концепції командування миротворчих сил КФОР у Косовому, відповідно до якої заплановано значне зменшення чисельності військовослужбовців, кількості військових містечок та аеродромів багатонаціональних сил.
Протягом року українські миротворці передньої, шостої, ротації неодноразово відзначалися, як одні з кращих командуванням сил КФОР. Починаючи з серпня 2005 року наші військові здійснили майже 1500 патрулювань у зоні відповідальності нашого контингенту – муніципалітеті Штрпце, виставили 1480 спостережних постів, оглянули майже 5835 цивільних автомобілів та понад 13,5 тисяч місцевих мешканців, надали медичну допомогу 1600 місцевим мешканцям. Спільно з військовослужбовцями інших миротворчих контингентів було проведено 23 спільних операцій та 174 патрулювань, що проходили не тільки в зоні відповідальності наших миротворців, а й за її межами. Разом з польськими та американськими військовими українці реалізували 12 гуманітарних проектів з надання медичної допомоги місцевим жителям.
Відтепер ротація національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” у Косовому відбуватиметься не один раз на рік, як це було раніше, а раз на півроку.
Національний контингент спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” виконує завдання у складі багатонаціональної бригади “East” сил КФОР з 1 вересня 1999 року. Серед основних завдань, що покладаються на особовий склад українського контингенту здійснення патрулювання, забезпечення безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди, охорона історичних пам’ятників тощо.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ