Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заява фракції "Європейська Солідарность" у Львівській міській раді

Заява фракції "Європейська Солідарность" у Львівській міській раді. Антикризові заходи для підтримки економіки і підприємців Львова.

У зв’язку з епідемією коронавірусу під загрозою опинилися як здоров’я наших громадян, так і українська економіка. Важливий факт: Європейський Союз створив спеціальний Фонд для боротьби з пандемією, на який виділено більше 37 мільярдів євро, з яких сама тільки сусідня Польща отримає 7.5 мільярда. Крім цього, кожна з європейських країн розробила програму власних заходів для підтримки економіки, а інші держави світу здійснюють подібні.

Натомість, турбує ситуація, коли українська влада не те, що нічого не робить у цьому плані, а й навіть не визначилась з Міністром економіки, друга версія Уряду Зеленського і сформована ним монобільшість у Верховній Раді України не приймають жодних рішень, які б зупинили глибоку економічну кризу, яка насувається, задовго до епідемії коронавірусу. Невиконання бюджету у більше як 20 мільярдів і спад промислового виробництва – це вже, на жаль, доконаний факт.

На рівні держави необхідне запровадження антикризових заходів для підтримки економіки. Комплекс заходів запрононувала народний депутат Ніна Южаніна. Депутатська фракція «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді повністю підтримує «ТОП-10 антикризових кроків в економічній сфері», які представила народний депутат і вимагає на основі цих пропозиції впровадити «ТОП-8» пунктів місцевої програми порятунку економіки Львова.

Пропонуємо затвердити нижче наведений перелік того, що потрібно в першу чергу зробити у нашому місті:

Запровадити пільги із сплати земельного податку та застосовувати понижуючий коефіцієнт орендної плати за землю для підприємств, зареєстрованих у Львові та Львівській області.

Знизити орендну плату за користування комунальним майном львівськими підприємцями або скасувати її сплату на час дії карантину.

Відтермінувати сплату пайових внесків на розвиток інфраструктури.

Вимагати від Верховної Ради України і Кабінету Міністрів України розробити та запровадити тимчасові зміни до Податкового кодексу України, якими дозволити органам місцевого самоврядування зменшувати ставки місцевих податків та зборів.

Вимагати від Кабінету Міністрів України запровадити компенсаторні механізми для бізнесу та створити умови для збереження робочих місць і оплати праці працівникам у час вимушеного простою.

Вимагати від Національного Банку України стимулювати банки запроваджувати пільгові канікули виробничим та іншим підприємствам для сплати по кредитах.

Узгодити із власниками великих торгівельних площ, ринків та торгових центрів зниження орендної плати для підприємців через вимушений простій.

Для акумулювання благочинних внесків у Львові має бути створений Благочинний фонд під громадським контролем.

Закликаємо владу міста Львова не зволікати і прийняти комплекс рішень, який дозволить тримати економіку міста на плаву. Бо вже очевидно, що від туризму до бюджету не надійде стільки надходжень, скільки планували. Тому оперативно мусимо переорієнтувати податкову специфіку міста Львова. Закликаємо депутатів Львівської ради згуртуватися і об’єднатись задля порятунку економіки міста.

Бережіть себе, Львів та Україну.

Петро Адамик

Голова фракції «Європейської Солідарності» у ЛМР

Львів, 16 березня 2020 року

Публікацію підготовлено депутатами фракції партії БПП "Солідарність" в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ