Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Заява МЗС України у зв’язку із обговоренням у Раді Безпеки ООН питання МН17

9 квітня Міністерство закордонних справ України опублікувало заяву у зв’язку із обговоренням у Раді Безпеки ООН питання розслідування збиття літака МН17. Текст заяви подаємо нижче.

Сьогодні в Нью-Йорку за ініціативи Російської Федерації Рада Безпеки ООН провела закриті консультації щодо початку судових засідань у справі про притягнення до відповідальності перших чотирьох обвинувачуваних у збитті літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

Позицію держав-учасниць спільної слідчої групи (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України) представила член Ради Безпеки ООН Бельгія.

Учасники засідання надали повну підтримку незалежному і неупередженому процесу, який слухається окружним судом м. Гаага. Було висловлено заклик до Росії припинити поширення дезінформації, виконувати резолюцію РБ ООН 2166, в повній мірі співпрацювати зі слідством та відповідати на запити про надання правової допомоги від спільної слідчої групи.

Слідчі і прокурори від України продовжать роботу в спільній слідчій групі з метою встановлення всіх осіб, які були причетні до загибелі 298 пасажирів і членів екіпажу MH17, включаючи і замовників цього злочину.

Зі свого боку Міністерство закордонних справ продовжить роботу, спрямовану на притягнення Російської Федерації до відповідальності за порушення Конвенції про запобігання фінансування тероризму, адже саме завдяки російській підтримці, зокрема постачанню ПЗРК "БУК", і було вчинено цей жахливий злочин.

Віримо, що справедливість буде встановлено, а всі винні нестимуть адекватну відповідальність.

17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ