Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський: Група українських міністрів на чолі зі Шмигалем сьогодні буде на кордоні з Польщею

Президент Володимир Зеленський розповів, що глава уряду Денис Шмигаль разом з групою міністрів 23 лютого приїде на українсько-польський кордон.
Фото: Офіс Президента

Про це очільник держави повідомив під час спільної пресконференції з прем'єркою Данії Метте Фредеріксен, яка відбулася у Львові.

"Глава уряду разом з відповідними міністрами, що працюють над питаннями експорту, імпорту, товарообігу, які відповідають за логістику, інфраструктуру, агропромисловий комплекс та керівники ДПСУ. Група на чолі зі Шмигалем сьогодні буде на кордоні з Польщею. Чи будуть польські колеги — їхнє особисте рішення", — сказав Зеленський.

Зі слів президента, завтра подібну зустріч організувати не можна, оскільки будуть другі роковини повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Очільник держави наголосив, що Київ відкрито заявив про готовність з пропозиціями, рішеннями, кроками провести перемовини стосовно блокування пунктів пропуску на кордоні.

"Чи буде польська сторона — мені це невідомо", — підкреслив Зеленський.

Окрім цього, президент подякував українським фермерам, які самостійно нічого не блокують, попри те, що їхні продукти харчування не йдуть транзитом через Польщу в зв'язку з ситуацією на кордоні.

"Українське зерно не йде на ринок Польщі. За бажанням польської сторони. Ми знайшли нові шляхи. Але коли ми говоримо про транзит, це трішки поза європейським законодавством. Тому ми готові й робитимемо все, щоб вирішити це питання", — додав очільник держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ