Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський: канал ATR продовжить мовлення

Українська влада повинна говорити з кримчанами про те, що робить для їхнього захисту, тому дуже важливо забезпечити мовлення на тимчасово окупований півострів, наголосив Президент Володимир Зеленський під час відкриття форуму Age of Crimea 2020 у Києві. Про це повідомили у прес-службі Глави держави.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

ʺВажливо забезпечити мовлення на Крим. Людям там потрібне джерело об’єктивної інформації про сучасну Україну. Я хочу також запевнити, що канал ATR продовжить своє мовлення – ніхто не позбавить їх державної підтримки. Це питання вирішиться найближчим часомʺ, – запевнив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що українська влада зробить усе, щоб над Кримом знову замайорів синьо-жовтий прапор. Але є речі, які можна й потрібно робити вже сьогодні.

ʺНайперше – це підтримка громадян, які живуть у Криму або мають кримську реєстраціюʺ, – заявив Глава держави.

Президент зазначив, що у попередні роки влада за кожної зручної нагоди заявляла про те, що Крим – це Україна, а в реальності кримчани отримують українські свідоцтва про народження через складну судову процедуру та не можуть відкрити рахунок у банку чи взяти кредит.

ʺЯ вважаю, це неприпустимо й ганебно для України. Шість років існують ці проблеми, але тільки зараз вони активно вирішуються урядомʺ, – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, також дуже важливо, яку Україну бачать кримчани, котрі перетинають контрольні пункти в’їзду/виїзду (КПВВ) з тимчасово окупованим півостровом.

ʺЦе має бути комфортна, безпечна, освітлена країна, з нормальними дорогами та, вибачте, з вбиральнями, що працюють. Саме тому ми приділяли таку увагу облаштуванню комфортних КПВВ. І ми це зробили. Водночас, незважаючи на їхню привабливість, я хочу підкреслити: це тимчасові конструкції. Окрім цього, держава спільно з компанією SOCAR до кінця року відкриє на Чонгарі великий хаб для обслуговування громадян. Там буде повноцінний Центр надання адміністративних послуг, зона відпочинку та інші важливі об’єктиʺ, – зазначив Президент.

Також, як зауважив Глава держави, була досягнута домовленість з Туреччиною про спільне будівництво 500 квартир для внутрішньо переміщених осіб з Криму.

ʺНайближчими днями турецька сторона приїжджає до України, щоб обрати ділянки для будівництваʺ, – підкреслив Глава держави.

Крім того, потрібно боротись і за українську молодь у Криму, зокрема спрощуючи для неї доступ до освітніх послуг та сприяючи влаштуванню життя в Україні.

За словами Президента, також триває робота над впровадженням важливих елементів перехідного правосуддя та відновленням історичної справедливості щодо кримських татар як корінного народу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ