Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський: на міжнародних майданчиках Литва залишається нашим надійним партнером

Литва була й залишається надійним партнером і союзником України на всіх міжнародних майданчиках, наша країна розраховує на подальшу підтримку зусиль щодо приєднання до Програми розширених можливостей НАТО, заявив Президент Володимир Зеленський, - інформують у прес-службі Глави Держави
Володимир Зеленський та Гітанас Наусед

ʺМи також маємо спільне бачення щодо розвитку Східного партнерства. І розраховуємо на подальшу підтримку наших зусиль стосовно приєднання України до Програми розширених можливостей НАТОʺ, – сказав Глава держави на зустрічі зі ЗМІ за підсумками переговорів з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою у Вільнюсі.

За його словами, під час засідання Ради Президентів України та Литви було детально обговорено спільні завдання двосторонньої співпраці.

ʺАбсолютно на всіх міжнародних майданчиках – в ООН, ОБСЄ, Раді Європи, ЮНЕСКО – Литва була й залишається нашим надійним партнером і союзникомʺ, – наголосив Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що окрему увагу під час перемовин сторони приділили перспективам торговельно-економічної та інвестиційної співпраці, яка демонструє позитивну динаміку.

Крім того, президенти обговорили комплекс енергетичних питань. Глава Української держави підтвердив, що наша країна залишається надійним партнером Євросоюзу у забезпеченні енергетичної безпеки Європи.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президенти України та Литви підписали низку документів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ