Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зеленський підписав закон, що забороняє надавати інформацію про продукцію російською

Президент України підписав нову редакцію ухваленого парламентом Закону України “Про захист прав споживачів" (№6134), яка враховує рекомендації Уповноваженого та, зокрема, забороняє надавати інформацію про продукцію мовою держави-агресора.
Фото з відкритих джерел

Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови. 

Закон містить нові норми, які, зокрема, стосуються застосування державної мови  та посилюють вимоги до надання інформації про продукцію, встановлені чинними законами України “Про захист прав споживачів” та “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

"Інформація про продукцію, а також будь-яке інше маркування продукції надаються державною мовою та за потреби можуть дублюватися іншими мовами. 

Інформація, що надається державною мовою, розміщується на поверхні, яка має найбільшу площу, продукції та/або упаковки, етикетки, приєднаної до продукції, яка має найбільшу площу, не повинна приховуватися або спотворюватися іншою текстовою чи графічною інформацією і при цьому розмір шрифту, яким наноситься інформація державною мовою, не може бути меншим за розмір шрифту, яким наноситься інформація іншою мовою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Законом встановлено, що така інформація не може надаватися державною мовою держави-агресора або держави-окупанта.

Також в Законі врегульовано низку інших питань, які сприятимуть захисту прав споживачів, зокрема і права на отримання інформації державною мовою в інтернеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ