Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський: У нас з президентом РФ різне бачення щодо передачі кордону

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на переговорах лідерів ʺНормандської четвіркиʺ в Парижі порушував питання необхідності відновлення Україною повного контролю над державним кордоном на сході, і до нього повернуться на наступній зустрічі у Нормандському форматі, - інформують у прес-службі Глави держави.
Прес-конференція лідерів "нормандської четвірки" після перемовин

ʺУ нас з Президентом Російської Федерації абсолютно різний погляд щодо передачі кордону і щодо того, коли це можливоʺ, – повідомив Володимир Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ за результатами переговорів лідерів країн – учасниць ʺНормандської четвіркиʺ в Парижі.

За його словами, російська сторона наполягає на тому, що, згідно з Мінськими домовленостями, які були підписані попереднім Президентом України, передача кордону під контроль України має відбутися після виборів.

ʺСьогодні я наполягав на необхідності відновлення Україною повного контролю над державним кордоном. Впевнений, ми повернемося до вирішення цього питання на наступній зустрічі в Нормандському форматі через чотири місяціʺ, – додав Президент України.

Глава держави висловив сподівання, що в цьому питанні вдасться знайти вихід.

Також Володимир Зеленський зазначив, що під час зустрічі він наголошував на необхідності виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки та роззброєнні незаконних військових формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей.

ʺЯ підкреслив, що проведення місцевих виборів у ОРДЛО можливе виключно відповідно до законодавства України та стандартів ОБСЄ на основі Копенгагенських критеріївʺ, – сказав Глава держави.

Що ж до питання проведення місцевих виборів на непідконтрольних територіях Донбасу, то, за словами Президента України, його продовжать обговорювати на рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську. ʺЯ думаю, що через чотири місяці на зустрічі будуть якісь варіантиʺ, – зазначив він.

ʺДва найскладніші питання, які в нас сьогодні були, – це вибори та кордонʺ, – резюмував Президент України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президент України Володимир Зеленський зазначив, що під час зустрічі лідерів країн – учасниць Нормандського формату було погоджене повне припинення вогню на сході України, яке має розпочатися до кінця 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ