Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Зеленський закликав іноземний бізнес долучитися до реінтеграції Донбасу

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів України та представників бізнесу долучитися до реалізації інфраструктурних і соціальних проектів у Донецькій та Луганській областях, які постраждали від збройного конфлікту. Про це інформує прес-службі Глави держави.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Під час виступу на Українському ланчі в Мюнхені Глава держави зазначив, що для відновлення інфраструктури Донбасу в Україні створено фонд світового рівня.

ʺВін поєднує в собі два ʺвікнаʺ. Перше – для міжнародних партнерів, організацій та фундацій. Друге – для українського фонду, який залучатиме кошти приватного сектору та індивідуальних донорівʺ, – сказав Володимир Зеленський.

За словами Президента, основними пріоритетами фонду є великі інфраструктурні проекти, робота з місцевим бізнесом та його доступне кредитування, турбота про найменш захищені верстви населення, подолання наслідків війни – з фокусом на молодь, жінок, дітей та ветеранів.

ʺВперше такий фонд адмініструється спільно Світовим банком, Офісом Президента та урядом Україниʺ, – наголосив Володимир Зеленський.

Крім того, як зазначив Глава держави, в Україні планується створити Міністерство з питань реінтеграції та відновлення Донбасу.

ʺЗакликаю наших міжнародних партнерів долучатися й разом зі мною почати фандрайзинг для відновлення та реінтеграції Донбасуʺ, – резюмував Президент.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Президент України зустрівся з Прем’єр-міністром Баварії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ