Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зеленський заявив про імовірність повноцінної війни з Росією

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є імовірність повноцінної війни з Росією, проте це буде найбільшою помилкою РФ.
Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Про це він заявив на форумі YES Brainstorming.

На запитання, чи відчуває він, що є реальна імовірність повноцінної війни з Росією, Зеленський відповів:

“Вважаю, що може бути. Так і є. Мені здається, що 2014 рік був кроком вперед в цьому питанні з боку Росії й потім завдяки українцям - кроком назад. Їх було зупинено”.

Президент зазначив, що під час свого візиту до США не отримав прямої відповіді від президента США щодо членства України в НАТО. 

"Так, ми не отримали прямої позиції щодо НАТО. У нас була важлива зустріч, США мають з Україною довгі роки існування відносин, вважаю, що вони зараз краще, ніж були", - зауважив він.

Зокрема Зеленський запевнив що Україна готова до вступу в НАТО, в тому числі на рівні армії і фахівців.

"Моя позиція проста - ми готові до НАТО: рівнем армії, фахівців, реформи, які ми проводимо потрібні, перш за все. Ми не отримуємо на що розраховуємо? Так, ми не отримуємо цього, але ми це не просимо. Нам здається, що ми потрібні НАТО, нам здається, що без України міцного Європейського союзу не буде. Я вважаю, що без України НАТО буде втрачати, ЄС без України буде потрішки слабнути", - додав глава держави.

Також Зеленський висловив готовність до зустрічі з російським президентом Путіним.

"Не вистачає часу думати про нього, мене більше цікавить, чи можемо ми предметно зустрітися. Більш предметно ніж було на першій зустрічі нормандського формату", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ