Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Земельна ділянка у Брюховичах має бути повернута громаді - Уляна Пак

Депутати Львівської міської ради провели спільне засідання постійних депутатських комісій законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки, а також комісії екології, природокористування та енергозбереження.

Міські обранці розглянули питання щодо скандальної земельної ділянки, площею 3,4 га на вул. Широкій, 2 у Брюховичах.

Йдеться про ділянку із недобудованою школою, яку Брюховицька селищна рада передала у безкоштовне користування ще у 2020 році, формально – для будівництва реабілітаційного центру учасників АТО. Однак пізніше з’ясувалося, що на центр реабілітації запланували виділити лише 500 м2.

На засіданні заслухали представників громадськості, виконавчих органів та представника забудовника земельної ділянки.

Ми рекомендували забудовнику протягом тижня надати копії усіх дозвільних документів та проектної документації – розповідає голова комісії законності, депутатка фракції «Європейська Солідарність» Уляна Пак.

«Проаналізувавши усі документи, ми з'ясували, що земельна ділянка передавалася ГО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця" з порушеннями. Адже така ділянка не могла безкоштовно передаватися під комерційні потреби, оскільки законодавство передбачає проведення аукціону. Більше того, проект, запропонований компанією-девелопером точно не відповідає інтересам громади міста Львова.

Мешканці Брюхович фактично втратили доступ до земельної ділянки площею 3,4 га, яка є цінною термальними водами і, яка може мати дуже гарне рекреаційне використання. Ми маємо вжити усіх можливих заходів, аби повернути цю земельну ділянку громаді», - прокоментувала Уляна Пак.

За словами депутатки, місто, до прикладу, може збудувати на згаданій ділянці великий реабілітаційний центр для лікування наших військових, оскільки потреба є дуже високою.

«Сьогодні 90 тисяч українців військових після ампутації потребують реабілітації. Наша позиція така, що оптимальне використання цієї земельної ділянки – це реабілітаційний центр на всю площу, з використанням потенціалу термальних джерел. Тому потрібно максимально включатися, повертати цю ділянку і захищати інтереси громади.

А забудовнику території на вул. Широкій, 2 у Брюховичах ми порекомендували придбати на аукціоні іншу ділянку під забудову», - додала Уляна Пак.

Нагадаємо, 6 вересня депутати провели перше спільне виїзне засідання комісій законності та екології, а також частково земельної комісії, щодо ситуації з можливою незаконною забудовою земельної ділянки у Брюховичах на вул. Широкій, 2.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ