Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Земля під „БродАгроОйл” відводитиметься за спрощеною системою

Вийшла постанова Кабміну „Про спрощення процедури видачі земельних ділянок під будівництво об’єктів нафтогазового сектору». До переліку також включено питання видачі землі під проект «БродАгроОйл». Про це «Гал-info” повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Ростислав Сорока.
 
Він також розповів, що в понеділок, 15 травня, у Києві відбулася нарада за участю представників проектних, науково-дослідних інститутів, Нафтохімпроект, Львівдіпронафтохім, Гірхімпром, Львівська політехніка а також Укртранснафти, Мінпаливенерго, голови Радивилівської РДА, архітектора Радивилівського району, голови Бродівської райради, архітектора бродівського району та представників компанії.
Метою зустрічі було створення проектного консорціуму, який би ухвалив колективне рішення, щоб потім не виникало проблем з опонуванням, оскільки на проектні роботи буде виділено близько 10 млн доларів, що може призвести до боротьби між проектними установами. Крім того було погоджено розміщення термінальних парків. Також вирішено, що містобудівний проект розроблятиме „Львівмістопроект”, а вже на початку наступного тижня акціонери „БродагроОйл” побувають в Рівному та Львові.
Нагадаємо, що інвесторами АТ „БродАгроОйл” виступають чотири компанії: ComOxy L.L.C. (Texas, USA), Bortex Enterprises (California, USA), ТзОВ Арголіт (Львів, Україна) та ЗАТ „СТЕК” концерну „Енергокомплекс” (Київ, Україна).
 Планується, що підприємство матиме потужність переробки 8 млн тонн сирої нафти на рік. Сировина постачатиметься на НПЗ з близькосхідних або каспійських джерел з частковим використанням російської нафти. Загальна інвестиційна вартість проекту становитиме понад $3 млрд. Термін реалізації 1-ї черги проекту — 2,5 роки.
При „БродАгроОйл” також створять близько 10 переробних підприємств. Зокрема це: м’ясо-консервний комбінат, овочево-сушильний консервний комбінат, комбінат з переробки зернових, цукровий завод, пивзавод, підприємство з виробництва води-соків, молокозавод, тепличне господарство, виробництво біо-палива, комбікормовий завод. Це дозволить створити понад 30 тисяч нових робочих місць.
30% об’єктів „БродАгроОйл” будуть розташовані на території Рівненської області. На території Рівненської області (Радивилівський район) будуть розміщені харчопереробні підприємства і, швидше за все, робітниче містечко, а також з території Рівненщини тягнутимуть водозабір.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ