Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жеваго відкинув звинувачення у причетності до хабаря у майже $3 млн Князєву

Український мільярдер Костянтин Жеваго не має відношення до ситуації з начебто одержанням хабаря головою чи суддями Верховного Суду України.
Фото: LIGA.net

Про це пише Forbes з посиланням на відповідь пресслужби бізнесмена. 

Інформація про те, що неправомірна вигода могла бути одержана від людей, які діяли в інтересах бізнесмена, повністю неправдива, йдеться у заяві. Сам Костянтин Жеваго просить ЗМІ «не поширювати непідтверджені відомості».

У пресслужбі Жеваго заявляють також про «безпідставний звʼязок і явну підтасовку» щодо паралелей у цій справі з рішенням Великої палати Верховного Суду від 19 квітня 2023 року про визнання законності придбання компанією Ferrexpo у 2002 році пакета акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ПГЗК). 

За словами Жеваго, Велика палата ВС прийняла свою квітневу ухвалу не в його інтересах, а «в інтересах великої, публічної компанії з поважними акціонерами, яка торгується на основному майданчику Лондонської фондової біржі». 

«Верховний Суд оголосив юридично вивірене рішення. Було припинено спробу сумнівних офшорних компаній, пов’язаних із фігурантами санкційних списків США і Європи, у тому числі громадянами Росії, здійснити рейдерське захоплення великого промислового активу. Ми з іншими акціонерами переконалися, що саме у найвищій судовій інстанції України ще можна домогтися захисту своїх законних прав», – зазначив співвласник Ferrexpo.

Жеваго запевнив, що у разі необхідності він та юристи відповідних компаній готові надати всі належні пояснення слідству і судовим інстанціям. «Наголошу, що ми зацікавлені у прозорому розслідуванні цієї справи, аби зняти всі підозри й підтвердити свою репутацію в Україні та серед зарубіжних партнерів», – заявив бізнесмен.

Нагадаємо, НАБУ й САП напередодні заявили, що викрили масштабну корупцію у Верховному Суді. За даними джерел, голову Верховного Суду Всеволода Князєва затримали під час отримання хабаря у розмірі 2,7 млн доларів.

16 травня НАБУ та САП підтвердили затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва через можливе одержання неправомірної вигоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ