Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Журналістам у грудні покажуть "Стіну"

Прикордонники обіцяють у грудні показати журналістам роботу відомства з інженерно-технічного облаштування українсько-російської ділянки кордону.

Про це сказав, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, помічник голови Державної прикордонної служби, прес-секретар відомства Олег Слободян.

«На початку грудня ми плануємо здійснити комплексний виїзд ЗМІ для ознайомлення з ходом робіт на кордоні в рамках проекту «Стіна», - зазначив Слободян.

Він повідомив, що інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону, згідно з розпорядженням Кабміну, проводяться у Чернігівській та Харківській областях. До кінця року планується обладнати 230 кілометрів протитанкових ровів, 215 - контрольно-слідової смуги, а також налагодити відеоспостереження та спорудити 18 спостережних веж.

Усі роботи фінансуються Кабміном у повному обсязі. Перераховано вже 271 млн грн для виконання поточних робіт.

Слободян також повідомив, що на початку листопада до України приїде голова прикордонного відомства Литви. Його візит пов'язаний із тим, що прикордонники Литви також проявили зацікавленість станом реалізації проекту. «Можливо, наш досвід буде корисним і для них», - сказав Слободян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ